Överförmyndarkonto är kasst

Det är bra att det finns överförmyndarkonto för att skydda barn från knäppa föräldrar, eller föräldrar som har drogproblem m.m. Det som är kasst är att det inte går att ansöka om att släppa spärren under vissa omständigheter som i Rebeccas fall.

Man kan ansöka om liten utbetalning om man specar exakt vad pengarna skall gå till. En resa, så måste man speca resan exakt, eller datorköp skall man hänvisa till datormodellen. Sedan gör dom en undersökning som kan ta upp till tre veckor, eller mer om dom behöver mera information. Det är då inte helt säkert att det blir någon utbetalning.

Först har man en försäkring och får ut pengar på ett förmyndarkonto som hon sedan inte kan leva loppan med dom sista dagarna på jorden. Det är för jävligt.

Kommentarer
Postat av: Stefan

Förbaskat irriterande. I hemförsäkringen ingår rättsskydd, man kan kanske använda det å anlita advokat som kan driva en process eller ngt.

2011-01-14 @ 18:38:49
Postat av: Annika

Det är jätte dåligt att Becca inte kunde ta ut dom pengarna. Man blir ju bara irriterad...

2011-01-14 @ 18:44:35
URL: http://annikaaronsson.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej!

Hade oxå en dotter med överförmyndarkonto. Jag gick direkt till kontoret och pratade med en handläggare och berättade situationen att min dotter inte skulle överleva och vi ville att hon skulle få göra vad hon ville sista tiden. Då var det inga problem utan fick pengarna utbetalda samma dag. Och vi sa det att det är inga pengar vi vill ha sen iallafall för det var hennes pengar. Hoppas att det går bra, men man blir så irriterad att det ska vara så krångligt med allt jämt.

2011-01-14 @ 20:30:02
Postat av: Ellinor

I detta fallet är det mer än sjukt! Visst är det bra i vissa fall som du säger - men det borde finnas sunt förnuft att hon ska få ha sina pengar och göra det hon vill med dem NU... Hoppas ni orkar ta fighten och att ni får ut pengarna till Becka.

2011-01-16 @ 08:05:49
URL: http://www.prellan.blogspot.com
Postat av: Kia

Blir så upprörd över detta. Visst är det som du säger bra att på alla sätt försöka förhindra så inte "fel" föräldrar plockar ut pengar till sig själva. Var idag kontakt med överförmyndarnämnden för 7000:- som min dotter har rätt till enligt domstolsbeslut. Hade man fått dom direkt från gärningsmannen eller kronofogden hade dom gått direkt till ett konto. Men bara för att man sökt via brottsoffermyndigheten måste dom spärras, och när ajg berättade vad min dotter ville ha dom till sa hon nej. Hon ville köpa lite dyrare klädesplagg som vi inte har råd med annars, men det sa dom på förmynderiet var vår vanliga försröjningsplik så det kommer inte gå. Då sa jag att om hon väljer att köpa en mobil, för den blev hon bestulen på så sa hon att det är kanske inte så nödvändigt.



Jag frågade då vad man får köpa för sina egna pengar som domstolen har sagt hon ska få för kränkning.. för då skriver jag naturligtvis det. Men då svara hon att det kanske kan gälla någon slags terapi eller nåt.. men det här var 3 år sen och hon har inga problem dessutom får dom gratis terapi när man är barn. suck



Får hitta på nåt bra för givetvis ska barnen kunna få glädje över sina pengar.. jag hoppas ni får loss era!! Vilket överförmynderi.. lägg energin på rätt saker kan man tycka.

2011-02-10 @ 21:32:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0