Tina batterierna innan laddning

Kallt
Normalt brukar jag vänta ett tag innan jag laddar acken för att dom ska svalna. Fast idag väntar jag på att batteriet ska bli varmt, så att kondensen försvinner helt. Ja, det blev bara ett batteri. Jag stog med solen i ryggen = vinden mot mig och det blåste rätt mycket med "bara" 6 minus. Vinden gjorde att det var snorkallt. Inte den torra varmare luften i norrland, men där är det ju desto mer minus så det blir ju samma sak.

Provade att flyga med tunna gummihandskar typ sjukhus, men det var inte mycket till hjälp. Lite vindavvisande kanske det var, men det var för tätt och det blev fuktigt med kyleffekt i stället. Såg ut som en "tullare" med gummihandskarna. Fantasin överlämnar jag till er, ha ha.

Flygit över snötäckt landskap

I dag var jag ute och flög med helikoptern (i loggan ovan). Det hade ju slutat att snöa. Först var jag ute och skottade snö och passade på att skotta liten fläck för start och landning. Helikoptern behöver ju inte så stor plats på marken. Det hade varit värre med flygplan. Tur att jag flyger helikopter. Det var riktigt kallt om fingrarna i det råfuktiga vädret. En temperatur på 2 plusgrade är riktigt kallt. Det var bättre när det var torrt och någon minusgrad. Givetvis har jag även flygit inomhus med den lilla med.
Annika kom och hälsade på en stund. Hon behövde tvätta lite kläder, men det var trevligt med besök.
Nu får jag nog gå ut och hälsa på frugan, har suttit framför datorn ett tag.
Vi kommer att titta på en film senare.

Köpt snöskyffel

Nu är jag redo för snön. Nya vinterdäck bak på bilen och dom fram är bara en dryg månad gammla. Inte för att det kommer så mycket snö ännu. Nya skyffeln står vid dörren och nyinköpt salt står i garaget och väntar ifall det behövs.

Idag har jag flygit med den lilla helikoptern inomhus och den är riktig kul. Blade mSR heter denna lilla modell och är bara 200 mm lång.

Idag ska jag, frugan och Rebecca titta på film, efter att titta på Doobidoo. Detta får man ju inte missa. Rebecca har en förkylning eller något på gång. Vi får se om det släpper fort eller blir långvarigt. Ingen feber, så det verkar ju bra.

GRATTIS Anita som fyller år idag.

Mera brandvägg

Det fungerar. Var ute på GP:s hemsida och det var en annons som blev blockad av brandväggen. Det kom upp så snyggt och fint varför det blev blockat och länken till orsaken, samt mailadress till administratören vilket ju är jag. Denna informationen var i rutan i stället för annonsen. Jag tror inte att frugan och mina barn kommer att skicka mail till mig om detta, men det är roligt att det fungerar.

För att inte tala om alla paket som blir droppade (skrämmande). Den som tror att det inte finns många hackers på internet bör tänka om. Dom flesta är amatörer och leker, men det finns ju även proffs. Men även amatörerna kan ju förstöra informationen, hämta information eller ha din dator som ett mellanhopp.

Lite tråkigt att GP har sådan annons, men där ser man hur det står till i verkligheten. Klicka aldrig på en annons eller för musen över annonsen. Du behöver inte ens klicka på annonsen för att aktivera elakheter i vissa fall. Mitt bästa tips för er som är oskyddade med eran "leksaksbrandvägg" typ D-link, Netgear m.m. eller om ni surfar med mobilt bredband. Frågan är ju om jag har någon skit kvar i datorn när jag kört med D-Link som "skydd" innan?

Ny brandvägg.

Nu har jag installerat en ny brandvägg som skyddar vårat hemmanätverk. Det är den bästa Linuxbrandvägg för hemmabruk som jag har hittat och är gratis (kostar för företag). Gratis?, jo jag behöver ju en liten dator. Märket på denna fantastiska brandvägg är Astaro.
http://www.astaro.com/landingpages/en-worldwide-homeuse

Den är inte bara ett skydd för olika portar, utan har många funktioner som reagerar på hackförsök. Den skannar även i realtid mot virus m.m. Detta även på mailtrafiken. Det går nu snabbare att surfa, trots all denna kontroll.

Nu sitter jag och funderar på om jag skall spärra vissa länder, men vilka då i så fall. När man letar information på nätet vet man ju inte vilka sidor som informationen finns på. Redan nu kan jag se att det är USA som är hetast på gröten med att försöka hacka, följt utav Tyskland (kort tid, så det kommer förmodligen att ändras). Men det kan ju vara en från något annat land som går via en annans dator och då är det ju meningslöst med att spärra länder. Men nu ska dom inte längre kunna gå via våra datorer, hoppas jag. 100% säkerhet finns inte.


Har fått en fin tröja från barnen och en skjorta från frun på fars dag. TACK!

Frys med stamceller blev varm

På GP:s hemsida:
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.487505-frys-med-stamceller-blev-varm

Rebecca har stamceller nerfrysta på Sahlgrenska, eller är dom nu förstörda?

I dag fortsätter Rebecca med sin andra kur i tablettform. Det blir lite starkare dos än första gången, vilket är planerat. Men ökningen blir först i morgon, för det fanns inga tabletter på något Apotek (oavsett företag).

Han lyfta med helikoptern en gång innan det blev mörkt.


En rolig film på YouTube. OBS! titta färdigt.
http://www.youtube.com/watch?v=prw3JKp00X0


Tomt med bilar i Tölö Industriområde

Tack för att ni lämnat området tomt. Vi var där idag och skuttade runt. Rebecca hade inte läst rätt sidor och jag hade inte förberett mig heller, så hon fick prova på lite och inse att det är mycket som skall hända på en gång med växlande, bromsande blinkande, och titta om sikten är klar och kopplingen skulle man visst trycka ner helt vid inbromsning. Tror att det var en bra övning, där hon fick känna på varför vi kört runt sakta på parkeringsplatsen. Näst gång åker vi tillbaka till Tölö Industriområde, men först har vi en muntlig genomgång. Sedan kör jag runt och visar och berättar vad jag gör. Det blir nog bra. Tiden går fort och jag har redan glömt hur man visar den första körningen. Det är inte så lätt att beskriva det som man gör utan att tänka.
Nu har båda bakläxa!

Jag har kört 10 gånger med helikopter idag. Tyvärr hände det något med den stora helikoptern. Jag hörde missljud och landade snabbt. Den snabba reflexen gjorde att helikoptern inte kraschade. Sedan fick jag aldrig igång motorn igen. Antingen gick motorn sönder, eller så hände det något med fartreglaget. Med tanke på ljudet, så var det nog motorn.

Nu tänds och släcks ytterlampan med timer. Var på Clas Ohlsons och köpte en kombinerad timer och trappomkopplare för infällt uttag. Timern för ytterbelysningen och trappomkopplaren för hallen. Den verkar fungera. Ytterlamporna tände sig vid den tidpunkt som jag programmerat in.


Rebecca har övningskört

Nu har Rebecca övningskört två dagar i rad. Äntligen är hennes ben så bra att hon kan övningsköra. Det har funnits mycket tid över i sommar, men det har inte gått att köra med det onda knäet. Innan operationerna gjorde det för ont i kroppen. Det blev körning på parkeringsplats än så länge. Det är bra att få köra ett par gånger utan att behöva tänka på att det kommer andra bilar. Detta stämde dock inte, för idag körde vi på Plantagens parkering innan stängningsdags och det var några bilar i rörelse, vilket var en bra mjukstart. Dessutom är det bra belysning på parkeringsplatsen nu i höstmörkret. Det fungerar bra både framåt och vid backning. Hon parkerar rakt i parkeringsrutan. Lite tråkigt tycker hon att tuffa runt på ettans växel. Hon får läsa på i boken om hur man växlar, bromsar, tittar m.m. i korsningen. Sedan blir det nog Tölös industriområde. Varningen är utfärdad, he he.

RSS 2.0