Lång dag

En extra timme fick mig att hinna flyga 8 gånger idag utan stress. Det var nära att jag vågade på mig en looping, men det får vänta. Har hunnit med att springa, tvätta och laga mat.
Har även varit och shoppat på kungsmässan. En ny jacka i stället för den gamla (trasig). He, inge skulle nog märka någon skillnad, då den är ganska lik den gamla, svart typ.

Sitter och väntar på att det skall bli film och att jag och frugan ska koppla av innan läggdags. Lite myspys liksom.

Varit på Netonnet två gånger

I går var jag på Netonnet och köpte en dator + pci-kort. I dag var jag där och lämnade tillbaka.
 
Jag ringde in i fredags och det skulle finnas en PCI-kortplats, men det var en PCI x16. Var på Inet och skulle köpa ett kort till datorn, men det finns inget. Han påstår att det inte går att sätta in ett PCI X1-kort. Jag vet inte om bussen är "öppen" eller om det måste vara ett x16-kort på kortplatsen. Jag antar att han i butiken vet, så därför lämnade jag tillbaka datorn på Netonnet och det var inga problem. Eller mycket bilkörning blev det ju eftersom datorn var hemma.

Tanken var att jag skulle sätta upp en Linux-brandväg för hemmanätverket. Men det får dröja en stund till...

Meteoritnedslag i Kungsbacka?

Det var en maffig rubrik.
Jag var ute och sprang och tittade upp och fick se hur det snabbt föll ner något brinnande och jag hörde hur det sprakade, fast det var flera bilar som störde ljudet. Den slocknade innan den slog i backen. Det såg ut som en klumpig glödbit när den slocknade och det såg ut som om den delade sig i det sista. Allt gick så mycket fort att det var svårt att uppfatta. Min bedömning är att den slog ner mellan sjukhuset och järnvägen. Hos tandvården kanske, he he. Eftersom den slocknade, så kan det inte ha varit mycket som kom i marken. Tiden var runt 19:05 +- 30 secunder.
För några dagar sedan såg jag en meteorit som verkade gå ner 2 km västerut från OK-tappen sett. Då körde jag bil och han inte se så mycket. Det går riktigt fort när det är så nära.
2012 närmar sig....


Video

Video (från latinets, jag ser) är en teknik för behandling av elektriska signaler som representerar rörliga bilder. I svenska språket används ordet i vardagligt tal som benämning på en film, lagrad på videoband eller DVD.

Digital Versatile Disc (ursprungligen Digital Video Disc), förkortat DVD eller dvd, är ett lagringsmedium som mer eller mindre har ersatt videokassettband och videoskivor (laserdisc), men dess användningsområde omfattar även musik och bilder i olika format samt generell datalagring, vilket gör att DVD utgör ett alternativ till CD, med fördelen att DVD har högre lagringskapacitet. Efterträdaren till DVD är Blu-ray Disc.


Jo, jag har tittat på video-filmer. Mediat var på DVD.

;)


Fint flygväder i helgen

Har flygit en hel del i helgen. I dag träffade jag andra helikopterflygare och jag fick hjälp med hur jag skall ställa in min stora helikopter (tack Freddan). När jag kom hem fixade jag iordning helikoptern och nu flyger den fint. Härligt att ha två helisar igen som jag kan flyga med. Nu är det för mörkt när man kommer hem från jobbet, men det kommer alltid någon lämplig flygdag. Blir förmodligen ingen flygning i veckan, så jag har "store-laddat" batterierna.

I går klippte jag gräsmattan. Trodde det var sista gången för i år redan förra gången. I dag har jag kalkat gräsmattan. Köpte korn, så att jag kunde sprida ut den med en spridare. Vill inte att det ska bli en massa mossa i gräsmattan. Temperaturen mellan 5-10 grader växer bara mossa, så den vill jag inte att den ska trivas.

Det har varit mycket video-tittande på sista tiden. Skönt att koppla av till. Var och lämnade tillbaka 3 st idag som vi har hyrt.

Dagen efter läkarbeskedet

Var och jobbade idag. Det var jobbigt dom första timmarna, men sedan gick det lite bättre. Rebecca orkade inte gå till skolan. Teskedsmoster tog ut henne en stund för att komma bort lite från "stirrandet i taket".
På kvällen tittade Rebecca jag och Gunnel på film som vi hyrt. Det var Prince of Persia (The sands of time) och den var bra! Påminner om Aladin, fast otecknat (nytt ord).

Cancer för tredje gången för Rebecca

Ett tungt besked från läkaren idag. Rebecca har fått cancer i lungorna. Dom är ca: 1 cm stora (4 st). Hon har haft mycket behandlingar tidigare och det finns inte så mycket varianter av cellgifter för Ewing Sarkom och kroppen orkar nog inte mer av den befintliga sorten och det har ju inte botat henne tidigare. Dom vet inte hur dom ska göra med hennes cancer och vet med andra ord inte om dom kan bota henne. Hon ska nu få tabletter som skall hämna nybildande av blodkärl, vilket är viktigt för cancerns överlevnad och tillväxt. Om tre månader tar dom nya röntgenbilder för att se hur det reagerar. Det finns "material" på platsen vid förra cancern i bröstkorgen, men det har inte växt något, så det är troligen inte cancer där.

I väntans tider

I torsdags var Rebecca på en röntgen och nu på tisdag får vi besked om hur det ser ut med hennes cancer i bröstkorgen. I den tidigare röntgen hade dom hittat pricka i lungan och att det var ett område i den tidigare cancern som inte såg 100% bra ut. Det tar på krafterna att bara vänta. Värst för Rebecca, men givetvis för oss andra med. Det finns mycket att ta tag i här hemma, men jag är för rastlös för att göra något vettigt. Att flyga radiostyrd helikopter är för stunden en bra avkoppling och är glad för att jag har denna möjlighet. Jag bryr mig inte om vad anra tycker, att bara leka när det finns bättre saker att göra.. Det finns inget bättre att göra i nuläget.

Grattis Rebecca på 17-årsdagen

Grattis Rebecca. Sitter här och övar lite snabbt med Nicklas Hocker innan dom uppträder med en låt tillsammans på Hilmersgården. Det var ettårsjubileum med fest och uppträde av Nicklas Hocker. Det är Gunnels syssling som har detta ställe. http://www.hilmersgarden.com/
Bra gjort Rebecca!Vinden tog tag i helikoptern idag

Tog en flygtur med KDS:en och det blåste till ordentligt några gånger. Det var inte så svårt att hantera vinden, även om jag kanske skulle ha flygit med den stora helikoptern. Jag börjar helt enkelt bli van med att flyga. Dags att öva nya varianter på flygningen? Det blir snart ingen möjlighet (för mörkt) att flyga när man kommer hem ifrån jobbet, så jag kanske ska vänta med det.
Idag har jag klippt gräsmattan och det är redan oktober. Var det sista gången för i år? Det återstår att se.

Bloggsidorna fungerar igen (förra inlägget).

Flera bloggsidor funkar ej.

Dessa sidor funkar ej

http://annikaaronsson.blogg.se/

http://rebeccamariaaronsson.blogg.se/
http://tankesymfoni.blogg.se/

Jag har skickat ett mail till error@blogg.se

RSS 2.0