3 km löpning

Min andra löparrunda.
Nu har pengarna kommit in på bankgirot hos Götegorgsvarvet, så nu är jag anmäld på riktigt. Det är nu bara att fortsätta med rutinen. Det är lätt att springa ett par gånger, men det krävs en del jobb för att det ska bli en del av vardagen. Medeltiden var 5:48/km vilket var lite för nabbt för mig i nuläget. Jag har för mycket vikt för att stå emot stötarna om det går för fort. Det får bli lite lägre tempo nästa gång och kanske 4 km och 6:20/km? Nja, det är bättre att inte öka för mycket.

Jobbigt TV-program

Nu har jag tittat på programmet från Drottnings Silvias barnsjukhus. Det var jobbigt och tårarna rann ner för kinden. Vi satt och snyftade både jag och frugan. Detta har spelats in under tiden som Rebecca har haft behandling. Jag kommer ihåg när Rebecca och Victoria möttes i korridoren fram och tillbaka från röntgen. Victoria hade ännu mer vätska i lungorna visade det sig. Rebeccas hade då cancern mellan lunga och hjärtat, men den var delvis i lungan. Rebecca klarade denna rond två, men det gjorde inte Victoria som då hade cancern i lungan. Ni kan läsa Victorias blogg här:
http://victoriabergman.blogg.se/
Victorias begravning påminde mycket om Rebeccas begravning.
Föräldrarna till pojken med hjärntumören har jag pratat mycket med. Dom bodde ju nästan där ett tag. Jag vet inte hur det har gått för honom.

Det var många tankar som kom på en gång under programmet. Jag hade tänkt att försöka hoppa över sömntabletten i kväll, men det är nog ingen idé att försöka. Måste försöka jobba i morgon igen.


20:00 TV2

I kväll säder dom från Drottnings Silvias barnsjukhus på den cancer-avdelning som Rebecca behandlades på. Då har ni möjlighet att se hur det såg ut. Rebecca ville ju inte ha besök när hon låg inne på sina behandlingar.

Dåligt flygväder, Gbg-varvet

Flyg
Det var ingen kanonhelg för att flyga med helikopter. Jag reparerade den lilla helikoptern. I går var jag ute mellan skurarna och flög två gånger med den. I dag har jag provat flyga med den stora helikoptern i den hårda vinden. Det var lite guppigt och jag fick vara bestämd när jag skulle landa. När jag tog av huvet på helikoptern för att lossa batteriet började huven blåsa iväg, he he. Får se om jag vågar någon mer tur idag.

Träning
I dag har jag anmält mig till Göteborgsvarvet, eller det blir på tisdag när pengarna kommer in på bankgirot. Dags att börja träna. Jag var ute en liten nybörjarrunda på 2,6 km. Kondition är färskvara, bara att inse. Det viktigaste nu är inte att börja öka längden, utan att få igång en rutin på att komma ut tre dagar i veckan. Två dagar räcker inte för att öka träningen utan tre är i minsta laget, men också aldeles lagom för att må bra.

Jobb
Jag har börjat att jobba och det är lite segt. Har nu bestämt mig att ta en semesterdag i veckan. Jobba två dagar och vila en och jobba två igen. Då blir det lättare att orka med dom dagar jag jobbar. Har planerat att bara köra så i några veckor och sedan jobba för fullt. I jobbet finns det beredskap, men det vågar jag inte ta ännu eftersom jag behöver full vila mellan dagarna.

Kräftskiva för två

I dag ska vi njuta av lite kräftor. Blir en myspys kväll för oss. Lite gött får man äta ibland. Väntar på att vitlöksbrödet ska bli varmt i ugnen. Mmmmm, är redan hungrig.


Översvämning i Hede (KBA)

Det har kommit mycket vatten på en gång. Här är lite bilder.

Hemma hos Thomas. Vatten i hus i mitten på gatan.


Detta är en väg, inte en flod. Lite svårt att se att det är 15-20 cm över hela "forsen".


Lite svårt att se hur mycket vatten det är här. Det trycker på bra från åkern till höger. Det är här som vattnet kommer in på bilden ovan.


Viadukten mellan Willys och Hede station är översvämmad. Det har givetvis fastnat en bil med. Tog ingen bild, för jag var tvungen att vända och det kom mer bilar.

Simma lugnt, det kommer mer regn i natt. Körde upp mina bilar så nära garaget det går ifall det blir värre i natt.

Grattis Annika på födelsedagen

En stor kram till Annika som fyller år idag.PS, det är hon till höger som är Annika :)


3 månader

Nu har det gått tre månader. Jag har fortfarande inte kunnat släppa Rebecca. Hjärnan har förstått, men inte hjärtat. Jag var i London och fick träffa henne, sedan innan begravningen. Sedan var det begravning och när vi fick beskedet om att hon var på minneslunden var vi där. Men, jag har fortfarande inte kunnat ta adjö av henne på riktigt... Får se när det kommer. Jag har nog lite smått börjat bearbeta sorgen, men det känns inte så.

Ska försöka att börja jobba i morgon. Hoppas att det blir en distans från "denna vardag" som jag nu befinner mig i. I går beställde jag pizza och åkte till fel pizzeria... hmmm, får se om jag kan jobba? Å andra sidan flög jag 11 gånger med mina radiostyrda helikoptrar i går utan att krascha, så det finns hopp.

RSS 2.0