Gott Nytt År

Då var det sista dagen för i år. På TV brukar dom ha återblickar för året som gått. Jag kan bara summera det som ett helvete. Undrar när man kan bli normal igen, eller kan man det? Jag får väl fortsätta att gå på som en robot. Var i förrgår en sväng på tippen, men för övrigt är det bara kaos. Vi skulle behöva flytta ut från huset och flytta tillbaka igen för att komma i ordning. Orkar inte ta tag i något. När det tar flera veckor innan jag lagar en helikopter som jag tycker är så roligt att flyga med, så förstår man nog mitt engagemang.

Nu har vi ett nytt år framför oss och det hoppas jag blir bättre. Får fortsätta att ta en dag i sänder. Det är ingen idé att försöka driva på något, utan det får komma när jag har lust. Hoppas att ni får en trevlig afton.

Gott Nytt År

Flugit lite i dagens solsken

I går reparerade jag den lilla helikoptern. Den stora var mer trasig än vad jag först trodde. Den väntar på ännu mer delar. Äntligen en dag utan ruskväder. Passade på att flyga lite i det fina vädret. Den var inte helt perfekt inställd, men tillräckligt bra för att flyga med. Hade inte tid att ställa in det sista, eftersom Annika satt och väntade på att vi skulle åka till Kungsmässan. Det blir ju mörkt så fort, så man måste passa på.

Annika har varit och hälsat på och vi var på Kungsmässan och shoppade loss. Mest Annika då förstås.

Det blev Canal digital som vann oss som kund för parabol. Bättre bild och mer HD-kanaler. Försäljarna verkade inte förstå skillnaden på bildkvalitén, men det är större bitrate (mer information för bild och ljud) på Canaldigitals vanliga kanaler än på Viasat.

Julaftons bilder

Denna jul var det jobbigt, men det gick fint. Kanske på grund av ett stressat schema.


Solen sken som en fin sommardag. Vi slapp både regn och blåst. Men, det vore trevligt med lite snö.


Vi lämnade ett hjärta i julens färger. Och tände några ljus.


Trots att det inte kom någon tomte delade vi ut julklappar.

Rebecca hälsar God Jul

Jo, det är Rebecca som skrivit detta.


Min ängel

Kankse att det är Pocahontas som hon försöker vara? Jag saknar dig så mycket....

God jul på dig min lilla ängel

Sista arbetsdagen före jul

Jag orkar inte jobba dagen före jul om jag ska orka med julafton. Behöver koppla av lite innan. Är redan nervös för hur det kommer att vara. Är även ledig mellan jul och nyår så att jag vet att det kommer vila och avkoppling.
Vi har inte orkat med att skicka några julkort. Inte ett enda julkort har gått iväg (ifall ni letar). Några julklappar har vi dock köpt.

TV
Bild och ljud som sänds ut via kabelföreningen till vårat hus är riktigt dålig. Visserligen sänds nu 1,2,4 och 6 ut digitalt och det är bra bild på dessa, men dom får jag ju in med en vanlig antenn. Funderar därför på en satelit-lösning. Är Canal Digital eller VIASAT bäst? Vad är det för kvalité? Samma som dom digitala marksändningarna?
Internetlinan är för dålig för att det ska gå att använda till TV.

Ringt för att få tid för rotfyllning

Nu har jag äntligen ringt och beställt tid hos tandläkare. Väntar på att dom ska återkomma med tid. Får nu fortsätta att göra mina undersökningar. Att jag skulle ha turen att en tandläkare upptäckte sprickan innan tanden blev förstörd är ju inte säkert, men mina tänder blir ju inte yngre och nu behöver jag gå ofta och kontrollera. Fast, nu är det rotfyllningen som ligger först på kö.

Har inte sovit mycket i natt och smärtan fanns kvar i morse. Detta ihop med att jag inte kan släppa tanken på Rebecca som ju började sin cancer med att tänderna dog, gjorde att jag inte klarade av att jobba idag. Ska försöka i morgon. Behöver ju åka till Alingsås för att lämna in bilen på service. Sedan får jag väl försöka jobba lite med. I dag har jag bara vilat. Först nu har jag slagit på datorn och slötittat på nyheter, RCHELI och bloggar. Blir lite snurrig av alla värktabletter, eller synen är lite glansig, men börjar vänja mig.

Ingen bra dag

Började dagen med att vakna kl 6 på morgonen och hade tandverk. Gick upp och tog tabletter och försökte sova. Lyckades till slut sova lite. Vaknade strax inna 10 och kom på att jag skulle försöka filma idag. Åt frukost, men det gjorde fortfarande ont. Tänkte att jag fick passa på att flyga innan jag ringde till akuttandläkare. Solen hade då gått i moln och det var lite mörkare och det hade börjat blåsa. Jag hade inte flugit på tre veckor. Ont i tanden, nervös, stressad och det var lite för mörkt för att flyga utan huv. Huven sitter i vägen om man ska filma. Började flyga efter att ha väntat på flera bilar och började köra runt. Det var guppigt och jag kände att jag behöver avbryta. Då kom det en hund utan koppel och jag kunde inte lande utan fick flyga vidare. Jag hade nog blickfånget på hunden i några millisekunder för sedan tappade jag orienteringen på helikoptern. Det är svårt att se hur en svart helikopter ligger i luften när det inte är mycket ljus. Det blev givetvis en krasch.

Gick in och ringde till akuttandvården i Gbg, men frågade om det var öppet i KBA. Fick numret till KBA och fick en tid 12:30. Började meka med den trasiga helikoptern en stund, men fick avbryta för jag behövde en dusch innan tändläkarbesöket.

Hos tandläkaren fick jag ta en ny röntgenbild och han borrade upp hålet igen och tog bort lite klet som förra tandläkaren lagt dit som skydd. Han hittade roten och tog bort den. Nu kan inte den värka mer. Han gjorde även iordning för att senare kunna rotfylla genom att göra hålet mot roten lite större. Sedan fyllde han tomrummet med en pasta som gör att PH-värdet blir högt, vilket bakterier inte gillar. Täckte även över ingången med något. Efteråt hade jag nog ändå ondare. Hoppas att det släpper snart. Hem och ta mera verktabletter, trots att det inte gått 6 timmar sedan förra tabletterna. Han tyckte att jag kunde göra det.

Sedan fortsatte jag att reparera färdigt helikoptern. Gick ut, men det var då inte lika ljust längre. Hade missat den fina sol som var under tiden jag var hos tandläkaren och när jag reparerade helikoptern. Flög försiktigt runt lite med helikoptern och filmade. Har tittat på det, men det blev inte bra. Det blev snabbt för mörkt för att jag skulle se helikoptern ordentligt. Vinkeln var för mycket neråt på kameran. Har ju inte provat innan. Det blev heller ingen bra flygning för den tänkta senen. Nu vet jag tills nästa gång, om det blir någon.

Nu sitter jag här och tanden värker fortfarande. Men, både helikoptern och filmkameran är hela. :)

Viktigt meddelande till allmänheten i Kungsbacka

En mina är i landfluten 700 m söder om Hanhals Holme Kungsbackafjorden. Riskavstånd bedöms till 900 m. Boende inom området uppmanas att hålla sig inomhus och stänga fönster och dörrar. För mer information kontakta polisen på 11414 samt lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.


En död framtand

Fick ringa till akuttandvården i Göteborg idag och beställa en tid för att det gjorde för ont i en framtand. Det kändes som om det var i roten och jag hade tyvärr rätt. Där satt man i stolen och kämpade för att hålla munnen uppe så mycket som möjligt. Helt plötsligt fick jag nästan panik och tänkte att nu får dom vara färdiga. Då tänkte jag på Rebecca som inte kunde stänga sin mun på mer än en vecka med enorma smärtor. Tänk på vilka smärtor hon fick vara med om. Några minuters pinande mot flera månader med enorma smärtor och då fick jag bedövnig som hjälpte. Nu har jag gemensamt med Annika och Rebecca att ha fått död tand. För den som inte vet, så var det på studsmattan Annika fick sin tand sönderslagen, så att roten dog. Rebeccas cancer började i underkäken. För min del får jag börja jaga efter en tandläkare, eftersom jag inte har någon. Tanden behöver rotfyllas. Dom har nu bara borrat ett hål och tömt ut sörjan och täppt igen med lite bakteriedödande inuti . Det var en spricka i tanden, men jag har inget minne av att jag slagit i tanden.


Provflugit lite

Gick ut för att provflyga lite. Det började regna och jag väntade lite. Eftersom det inte regnar uppifrån, utan från sidan är det ju bara att hålla helikoptern framför sig i lä, så håller den sig torr. Det slutade regna och jag kopplade in batteriet för att flyga. Då kom nästa skur och jag fick stå en stund till och vänta. Nu slutade det igen. Dagst att testa hur helikoptern beter sig i dagens kastvindar.
Man får vara bestämd när man lyfter och startar när det blåser. Anledningen till testet är för att se om det går att filma i detta väder. Tyvärr hoppade helkoptern för mycket i byarna för att det ska fungera. Fingrarna var stelfrusna efter att ha stått och väntat i regnet, så det blev bara en minuts flygning.
Annars går det att flyga i denna vind, men man kan inte utföra svårare moment som ligger på gränsen av vad man klarar av.

Bilddagboken

Annika kom på att bilddagboken finns kvar, eller den har ju bytt namn nu. Bara att bläddra runt i bilderna och läsa kommentarer.

Nya adressen på biddagboken direkt till Rebecca:
http://dayviews.com/#!/rebeccaaronsson/


Inget flygväder

Äntligen helg och man kan koppla av med lite flygning i dagsljus med min helikopter. Men som förra helgen bjuder den bara på regn och mycket blåst.
Förra helgen kopplade jag av fullständigt och det har gjort att jag kunnat jobba hela veckan. Jo, utan en timma då jag sovit dåligt på natten, trots sömntablett.
Förra veckan var jag sjukskriven drygt en dag, efter att föräldrar till 9 barn som gått bort träffades och berättade om sitt egna barn. Vi ska träffas i ett års tid. Det är Barncancerföreningen som hjälper oss förvirrade föräldrar.

I torsdags var jag tvungen att gå upp till minneslunden och tända ett ljus för Rebecca. Vad fint att dom ordnat med ett matbord för fåglarna, eftersom jag tror att det är Rebecca som flyger omkring och kvittrar. Jag brukar vissla och jag får svar. Nu har det varit tyst ett tag. Det är vinter och mörkt och vissa fåglar flyttar och en del "rymmer" till skogen. Hoppas hon klarar sig. Längtar till våren.
Vill bara hoppa över denna jul.... Även att hon ville att vi skulle fira utan att skämmas..Det har hon skrivit in på julaftons dag  i almanackan.

RSS 2.0