Helikoptrarna har fått en egen plats

Det var länge sedan jag köpte dessa hyllor på Ekea, men nu kom dom äntligen upp. Det är larm-killen som stressar på, för det behövs röjas upp innan han kommer. Har inte orkat innan.Köpte även ett par löparskor med dubb som jag invigde idag. Det är för mycket is för att det annars ska vara säkert och springa. Vi kan inte ligga på två olika sjukhus.

Rebecca äter lite

Hon har börjat äta lite smått. I går var det nudlar. I dag har hon ätit mannagrynsgröt. Även yoghurt och oboy har slunkit ner idag. Hon kommer att få morfinplåster som har större effekt, för att trimma ner morfinpumpen och kan återgå till tabletter och få komma hem. Vi får se om/när dett blir.
Frugan byter av idag med övernattningarna, men jag kommer att komma varje dag ändå, som vanligt.

En ny löparrunda

Innan jag åkte till sjukhuset för att sova i två nätter, så tog jag en runda på 2,5 km. Det behövs mer än en runda i veckan för att komma igång, så jag hoppas att det kommer att bli oftare. Tog ut helikoptern för att flyga, men slutade redan efter två minuter eftersom det blåste iskallt om fingrarna. Vinden var fortfarande kall när jag sprang, men jag blev ganska fort varm.

Rebecca har fortfarande ont och det börjar göra mer ont i ryggen på högersidan. Hon fick i sig en hel portin mannagrynsgröt, bra jobbat Rebecca. Vi kommer att titta på "På spåret", men annars vet jag inte vad vi kommer att vila ögonen mot. Jag har givetvis flygit lite radiostyrd helikopter i simmulatorn på datorn. Försöker nu att lära mig att flyga inverterat (uppochner). Det är svårare ån svårt, he he. Det blir nog sommar innan jag kan så mycket så att jag skulle våga i verkligheten. Efersom jag inte klarar av att jobba nu, så blir det ett sätt att koppla av.

Ingen sista strålning på torsdag

Det blir ingen strålning för Rebecca i morgon. Det blir bara värre med magstrupen då. Det blev 10 strålbehandlingar i stället för 11, så det är nästan hela kuren. Hon ligger kvar minst ett dygn på sjukhuset. Det är problem att få ner något genom magstrupen, så detta måste lösas på först. Nu är hela familjen här, Annika kom med spårvagnen från skolan och frugan med bil. Det blev ingen riktig sömn i natt för varken Rebecca eller mig. Sov lite på förmiddagen och vaknade vid 11-tiden. Det blev lunch i stället för frukost idag :)
Nu blir Rebecca uttröttad av aktiveteter från syrran, så kanske att hon får sova i natt.

Rebecca på sjukhus igen

Det gör för ont för att äta, så dom behöver kontrollera styrkan och ge henne lite extra näring. Det verkar vara när musklerna i magstrupen börjar jobba som det gör mycket ont. Eller så är det bara slämhinnorna, men det hjälpte inte med att svälja smärtstillande, så jag tror på magstrupsmusklerna (omdet nu finns några). Vi får se hur länge hon behöver stanna kvar. Hon har nu fått ett morfinplåster som har större styrka, men det tar ett dygn innan den ger full styrka. Eftersom hon har svårt att få ner tabletter med smärtstillande, så blir det lite moment 22 än så länge.


Jag sprang idag

Oj, vet inte vad som hände, men jag bytte om till löparkläder och tog på mig löparskorna med dubb och sprang. Visserligen bara 2 km, men för mig var det hela 2 km. Jag fick nu testa min julklapp som jag fick av frugan, en GPS-klocka med pulsmätare. Tur att jag inget vet om puls, för annars kanske jag blivit livrädd. Vet inte vad en medelpuls på 169 innerbär. Min gamla GPS-klocka är trasig.
Tror dock inte att detta hjälper för att springa Göteborgsvarvet i år, men vi får väl se. Om jag inte springer i år, så tänker jag INTE sälja min startplats. Jag vill äga min egen statestik.

Annika och Rebecca på bio

I går var Annika, Christopher, Rebecca och en kompis till henne på bio. Dom såg filmen Tron Legacy.
Rebecca har fått mycket ont på vänster sida nu. Hon klarade av biobesöket, men det hade ju varit trevligare utan extra  smärtor. Strålbehandlingen har varit på den högra sidan eftersom det är där cancern har "blommat" ut kraftigt. Hon ska prova med att öka lite på den ena medicinen, för att se om det hjälper tills i morgon då vi tidigarelägger besök på Östra för denna smärtas skull.

Snart jordbävning i Italien?

I USA där det dog en massa fåglar blev det senare jordbävning. Det blev ingen notis om detta. I Falköping föll det ner lite fåglar och det blev en liten jordbävning. I Italien föll det ner 8000 duvor på ett stort område. Är det lika med en stor jordbävning? Hoppas att jag har fel.
Långt innan det blir en jordbävning kommer det stötar upp i jordskopan. Vet inte om detta i denna stund påverkar magnetfältet lokalt? Det skulle i så fall förklara varför det blir som det gör. Att det inte tidigare har dött en massa fåglar kanske har att göra med att magnetfätet har blivit så svagt att jordbävningar nu påverkar fåglars lokalsinne, så att dom flyger galet och dör. Hundar brukar springa iväg ca: 3 veckor innan en jordbävning. Dom märker av denna "stöt" från jorden innan. Det finns inga fria stora djur som dör i en jordbävning, för dom har redan flytt.

Skulle det bli jordbävning i Italien, så har ni redan hört nyheten från mig.

Rebecca slutar skolan

I dag var hon på skolan för att avslutad sin skola och lämnade in dator och böcker. Det kommer ett papper på posten som hon ska skriva på eftersom dom inte har administrationen i Kungsbacka.
Jag frågade henne om hon ville vara på skolan för att ha kompisarna från skolan omkring sig eller vara hemma och då valde hon att sluta skolan. Det är rörigt på skolan MoveIT med lärare som slutat och rektor som slutat m.m. så det var kanske inte så svårt att välja att hoppa av. Hon har mer att ge hemma än att lägga tid på skolan.

Strålningen fortsätter varje vardag. Hon har gjort 3 av 11.

Överförmyndarkonto är kasst

Det är bra att det finns överförmyndarkonto för att skydda barn från knäppa föräldrar, eller föräldrar som har drogproblem m.m. Det som är kasst är att det inte går att ansöka om att släppa spärren under vissa omständigheter som i Rebeccas fall.

Man kan ansöka om liten utbetalning om man specar exakt vad pengarna skall gå till. En resa, så måste man speca resan exakt, eller datorköp skall man hänvisa till datormodellen. Sedan gör dom en undersökning som kan ta upp till tre veckor, eller mer om dom behöver mera information. Det är då inte helt säkert att det blir någon utbetalning.

Först har man en försäkring och får ut pengar på ett förmyndarkonto som hon sedan inte kan leva loppan med dom sista dagarna på jorden. Det är för jävligt.

Äntligen är Rebecca hemma

Efter en dryg vecka på sjukhuset är Rebecca hemma igen. Visserligen skall hon in på vardagarna och strålbehandlas. Nu kan hon få vara i fred lite grann i sitt rum. Vi har ju varit med henne dygnet runt, vilket är lite för mycket. Man behöver vara lite för sig själv ibland och den tiden är av större behov i tonåren. Hon får fortfarande feber på kvällarna (även lite på dan) trots att hon nu haft antibiotika sedan i onsdags förra veckan. På sjukhuset fick hon det intravenöst, men nu i tablettform.

Rebeccas blogg

För er som inte har klickat hit från Rebeccas blogg ger jag er hennes sida, så att ni kan se vad hon skriver.
http://rebeccamariaaronsson.blogg.se/

Även Annikas (min andra dotter) sida.
http://annikaaronsson.blogg.se/


Första strålbehandlingsdagen

I dag var det dags för första strålbehandlingen. Rebecca var där i god tid innan, men det dröjde 25 minuter innan hon kom in efter sin tid + dom 30 minuter vi kom för tidigt, så det var en jobbig väntan. Den första gången mäter dom in hur dom skall stråla, så det tog lång tid även där inne som hon låg i en obekväm ställning. I morgon tar hon taxi lite senare samt att det kommer att gå fortare med behandlingen. Hoppas att det inte är några förseningar.
Storasystern sover över i natt och jag hoppas att dom får trevligt. Det är Annikas om även följer med på strålbehandlingen i morgon.

Rebecca varit på "strålavdelningen"

I dag åkte vi taxi till Sahlgrenska och Rebecca fick gjort en form för strålbehandlingen. Första strålbehandlingen börjar i morgon (onsdag). Detta för att lätta på smärtan. Det blir 11 behandlinar i rad (utom helgdagar). Det är en bit av höger lunga som då kommer att dö ut vid strålningen, men även då cancern är det tänkt. Dom kan inte stråla hela cancer eftersom den är för stor och hela lungan dör i så fall. Den vänstra lungan har mindre cancerknölar och den gör dom inget med, så att Rebecca kan få syre ordentligt.

Nu sover Rebecca på Östra av utmattningen av dagens besök på Sahlgrenska.

Cancern är obotlig

Vet inte riktigt vad jag ska skriva men skriver lite fakta.

Ingen av "medicinerna" som finns att tillgå hjälper.

Det som har hänt är att cancern i höger lunga har härjat villt. Det är samma lunga som hon tidigare opererat. Det är därför det var en stor hinna på den enkla röngenbilden. Nu har hon gjort en skiktröntgen (datortomografi) och där syns det att det är cancern som är boven. Givetvis har det blivit infektioner när det tätnar till i vecken, men om det heter lunginflammation eller om det är inflammation i lungan? Jag är ingen läkare, så det låter jag vara.

Hon kommer i morgon åka till Sahlgrenska för att mäta in strålningen som börjar på onsdag. Detta för att stoppa smärtan som blir när bronkerna klämms åt i lungan. Bronker är dom första rören/ förgreningarna i lungan. Rebecca har fått ett morfinplåster som skall bytas var tredje dag. Då slipper hon pump och kan vara hemma. Det skall justeras in hur mycket extra medicin hon behöver innan hon kan åka hem. Infektionsvärdet har gått från 200 till 98, så hon skulle kunna ta penicillin-tabletter i stället för att få det intravenöst.


Disigt och blåsigt ute, flygväder?

Javisst är det flygväder. Det är ju inte mörkt på dagen. Man fick se upp så att helikoptern inte åkte iväg så långt att den försvann i dimman, för man behövde ha extra kontroll i den byiga vinden. Det var kallt om fingrarna, så det blev bara en flygtur.
Försökte hitta salt dag, men det var givetvis slut en sådan här superhal dag. Köpte en påse flis. Jag sandade och flisade där det behövdes och givetvis runt postlådan.

I morgon skall Rebecca göra en röntgen (datortomografi). Hon kommer att vara kvar på sjukhuset tills i morgon. Sedan vet vi inte mer.

Massfågeldöd. Haarp, Ufo, klimatet eller Jorden byter magnetpoler?

De senaste dagarna har det ramlat ner massor av fåglar på olika ställen. Vad är det som pågår?

31 december, Arkansas, USA

3 000 fåglar ligger döda på tak och gator i den lilla staden Beebe.

4 januari, Falköping, Sverige

Hundratals döda kajor hittas på en väg i Falköping.

4 januari, Louisiana, USA

Omkring 450 fåglar hittas på en motorväg vid Baton Rouge.

Fredag 7 januari

8 000 duvor hittas döda i Faenze, Italien.

Förra veckan, Kentucky, USA

Flera hundra döda fåglar hittas nära universitetsområdet i Murray.

1. Är det utomjordingar som har kommit till planeten? Vi har skickat ut radiovågor i så många år från våra radio-/tv-sändningar, så det är inte svårt att hitta oss.

2. Är det magnetfältet som håller på att byta plats med varandra och magnetfältet blir så svagt att fåglarna inte kan orientera sig?

3. Eller är det USA och Ryssland eller fler som testar HAARP (High-frequentcy Active Aural Research Program)?Nyligen framtagna vetenskapliga undersökningar ger vid handen att HAARP är fullt operativt och har en potentiell möjlighet att utlösa översvämningar, torka, oväder och jordbävningar. Ur militärisk synvinkel, är HAARP ett massförstörelsevapen. Potentiellt, är den ett erövringsinstrument, fullt kapabelt att förorsaka ostabilitet över hela regioner genom att manipulera det agrikulturella och ekologiska systemet.

4. Eller är det klimatet som spårat ut så mycket att det börjar märkas på allvar?


Rebecca på sjukhus

Rebecca har troligen fått lunginflammation. Det var en hinna på röntgenbilden, men det är svårt att se på en enkel (vanlig) röntgenbild. Hon får nu antibiotika intravenöst för att det skall verka snabbt. Det innerbär med andra ord att hon får vara kvar på sjukhuset några dagar. Vi är på Östra sjukhuset som vanligt och en förälder får sova över och den andra får ett ensamt hus att sova i. Det kan även vara lite vätska i lungan, men även här är det svårt att se på den enkla röntgenbilden. Hur det är med cancern i lungorna vet vi ännu inte eftersom den andra röntgen ännu inte är gjord. Dom ska försöka få in röntgen tidigare än på måndag som är planerad.

Första flygturen för i år

Solen sken så fint idag. Passade på att flyga några gånger med en helikopter. Jag tog paus mellan flygningarna för att värma fingrarna. Jag har fortfarande ingen bra lösning för att flyga i kylan. I morgon ska jag jobba igen och då blir det ingen flygning.

Rebecca är fortfarande trött. Hon hade feber på kvällen både i går och på nyårsafton. Hon är andfådd när hon rör på sig och det gör ont i det opererade knäet. Hon har inte haft någon matlust idag. En tur till kungsmässan och köpa spel blev det i alla fall för henne.

RSS 2.0