Hemgång

Äntligen får Rebecca åka hem från sjukhuset. CRP (infektionsvärde) är nu bara 57. Värdet var uppe i 350 som mest för den som inte har en aning vad det är för något.
Nu ska jag göra gröt till henne innan vi åker hem.

6 km löpning

Nytt rekord för mig i år. Nu är det bara 15 km kvar till Göteborgsvarvet, he he. Nästa mål är ju 10 km innan april slut om jag skall kunna gåspringa Gbg-varvet och få mitt 10-årsdiplom.

Rebecca äter nu tabletter i stället för pump. Det tar ett tag innan kroppen har fått rätt balans. Troligen kommer hon hem i morgon. Det blir jag som sover över i natt.

Försäkringskassan ringde till mig idag och då tjötade vi timmar och arbetstimmar. Hon fick förklara för mig hur det fungerar, men jag vet inte riktigt hur. Det var olika beroende på om man är sjuk själv eller om det är vård av sjukt barn. Sedan har vi 38-timmarsvecka och hon trodde vi hade 40-timmarsvecka. Jag rapporterar bara % i lönesystemet, så det blir spännande, eller inte. Jag jobbar inte i morgon, så då får jag väl rapportera vård av barn och samtidigt med sjukdom..då blir det spännande. Det viktigaste är nu att dom har tagit hand om mitt ärende och det kommer att betalas ut pengar från försäkringskassan.

Ingen magsjuka

Det som Rebecca har råkat ut för är troligen någon typ av magförgiftning. Hon var den som tog kyckling på restaurangen, men det kan ju vara något annat. Det tar nog ett par dagar och hon är på benen igen. Nu är vi inte längre tvingade att vara på rummet, då hon inte har någon smitta. Det är med andra ord inte heller cancern som är orsaken vilket känns bra.

Försöker att bli vän med mina glasögon som jag hämtade ut från optikern idag. Det bara gungar hela tiden.. Båda paren är progresiva. Både terminalglasögonen och dom "vanliga".

Jobbade lite idag innan jag bytte med frugan. Han även med en kort löparrunda. Dock ingen helikopterflygning, men det är inte det viktigaste. Jo, jag tog med mig radion till sjukhuset så att jag kan köra i simmulatorn på datorn :)


Rebecca på sjukhus

Vet inte om det är magsjuka eller något annat. Hon fick inte i sig någon medecin, så det var bara att ringa in och dom hade en plats för Rebecca. Här blir man mer instängd eftersom vi nu är en smittorisk och får inte lämna rummet för att hämnta kaffe eller fika. Det är avkopplande att gå ut och prata lite med dom andra föräldrarna, men det går ju inte nu. Det viktigaste är nu att Rebecca får smärtstillande och febernersättande.

Universeum

Det blev ingen mer flygning i dag, jo en gång innan det blev mörkt.

Vi var på Universeum idag och det var Annika som bjöd på Entrén. Hon hade fått fribiljetter när hon hjälpte Christoffer med Filmningen. Sedan var vi på grekisk restaurang och då vardet Rebecca som bjöd.

Tack Annika och Tack Rebecca.

Regnskogen på Universeum.

I kväll släcker vi lamporna

Earth Hour
Dags att släcka lamporna i kväll mellan 20:30 och 21:30.
I dag släcker man lampor runt om i världen för en timme för att uppmana beslutsfattare att ta klimatfrågan på allvar.

Fint väder i dag, har redan varit ute och flygit en liten helikopter. Den är riktigt kul att flyga med, men det får inte blåsa. Mellanhelikoptern (KDS 450) lagades i går och den fungerar även den. Ska bara justera in så att bladen trackar riktigt bra. Blev lite för mörkt igår när jag testade den efter lagningen, så det får bli i dag.

Vad är det som gjort att cancern minskat?

Rebecca fick ju strålbehandling på lungan och det har förmodligen med minskningen att göra. Eller är det något mer som hjälpt till? Funderar på om det är någon skillnad mot förut och hon äter ofta risgrynsgröt på både morgonen och kvällen med mycket kanel. Visst har hon ätit risgrynsgröt förut men inte så ofta som nu.

Hittade denna notering på en sida:
CANCER:
Ny forskning i Japan och Australien har funnit att advancerad cancer i magen och i benen botas väldigt effektivt. Patienter som lider av dessa sorter av cancer borde dagligen ta en matsked med honung med en tesked av kanelpulver i en månad tre gånger om dagen.

Detta var ingen nyhet utan är skrivet 2009. En liten fundering bara... Å andra sidan kan för mycket kanel ge leverskador och därmed även cancer.

I dag har Rebecca mer ont och även ont i huvudet. Dagen efter shoppandet, eller något annat?
Blir nog en vilodag idag.

Vitt ute igen

Då var det dags med lite snö igen. Såg att det snöade när jag kröp till sängs och den ligger ju kvar idag. Dom sista snöflingorna kan ju komma in en bit i april, så jag är inte förvånad. Bra att jag tränade i går. Jag slet för fullt i 4,4 km. Det är långt kvar till 21 km som Göteborgsvarvet. Om jag kommer upp till 6 km i slutet av mars och 10 km i slutet av april, så ska jag kanske kunna släpa mig runt och få mitt 10-årsdiplom. Nåja, det återstår och se.

Rebecca är fortfarande glad för att cancer krymt i höger lunga och det påverkar ju givetvis hela familjen :)
Hon var med en kompis i Göteborg och shoppade i går och jag tror att det är dags för vila idag. Snart 11 och hon sover ännu.

Annika är glad för att hon lyckats lämna in en jobbig uppgift i sin förskoleutbildning. Det är nu bara en uppgift kvar i det jobbiga ämnet. Nästa ämne är musikdidaktik och hon hoppas på att det kommer att bli roligare.

Jag och frugan jobbar nu 25% och jag ska jobba 50% i nästa vecka, vilket borde fungera bra med tanke på att Rebecca är gladare nu och även jag.

Dom som är rädda för fenomen ska gömma sig under täcket i morgon, för då kommer månen att vara extra nära jorden.
http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/oro-for-att-supermane-ska-valla-kaos

Rebecca har lagt upp bilder på röntgen

Ger er denna länk, för dom som inte har.
http://rebeccamariaaronsson.blogg.se/2011/march/glada-nyheter.html#comment


Nya röntgenbilder

Dom har gjort en vanlig röntgenbild på Rebeccas begäran för att få reda på hur mycket den har växt från förra gången. När läkaren kom med utskrivna bilder från förra och den idag såg hon glad ut.. Det visade sig att tumören hade krympt. Hur ska man tolka detta? Det var där som hon strålbehandlades och den fick väl sig en "smäll". Vi har ju även fått besked om att den är obotlig. Vi får se vad som händer, men i nuläget får vi fira detta besked. Vi lever i nuet.


Idag har Rebecca en sovdag

I dag är Rebecca för trött för att hålla sig vaken. Hon har fått i sig en tallrik gröt, men har annars mest sovit. Satt framför datorn en stund, men somnade hela tiden, så hon fick ta bort den. Annika kommer senare idag, så vi får se om hon piggnar till en liten stund. Rebecca är inbokat på ett återbesök på tisdag. Hon har tidigare haft sådana här dagar och jag tror att hon är lite piggare i morgon. Det vore ju bra, eftersom hon ska prova linser för första gången. Vi får hoppas att det kommer att fungra bra. Det får i så fall bli engångslinser, så att hon slipper rengöra dom. Bara att slänga och ta nya friska nästa dag.

Jag ska försöka börja jobba lite igen. Hade tänkt mig att åka till jobbet på tisdag, men eftersom Rebecca ska till sjukhuset då, så får jag ta det på onsdag.

Jag fick äntligen reservdelar från Kina som jag beställde under deras nyår. Vem kan hålla reda på sånt? Nåväl, när jag skulle testa helikoptern, så gick den nya motorn bra i 5-10 sekunder innan den stannade. Ghhaaaa! Nu har jag inte råd att laga den om det är ESC (styr motorn) som är trasig. Jobbet har missat att sjukanmäla mig till Försäkringskassan, så jag har ingen aning om när jag får pengar nästa gång?

Jag har reservdelar till min andra trasiga helikopter, som kom i fredags (billiga delar), men får se om jag orkar laga den. I går orkade jag inte.

Var bara tvungen att länka Rebeccas fina inlägg

Här har ni länken från begravningen av Rebecca.
http://rebeccamariaaronsson.blogg.se/2011/march/utkast-mars-4-2011.html#comment

Längre inlägg.
http://rebeccamariaaronsson.blogg.se/2011/march/utkast-mars-4-2011-1.html#comment

/Tack för den fina begravningen

Varit på begravning

Nej, det var inte Rebecca. Däremot var hon med och det var givetvis extra ledsamt. Nu är vi trötta och försöker hålla oss vakna till "på spåret". Rebecca har somnat i soffan och Gunnel har lagt sig. Nu ska jag väcka Rebecca och se om hon orkar vara med och titta.

När vi kom hem var det fullt med paket/postförsändelse. Det kom helikopterprylar från Stockholm, Götborg och HongKong. Nu är det bara att meka och jag kommer att få båda helikoptrarna flygfärdiga. Nu är jag för trött för att göra något över huvud taget. Det kom även lincer till Annika, så lådan var verkligen full.

RSS 2.0