16:00 stänger anmälan

För den som vill vara med på minnestunden efter begravningen, så är sista anmälan 31/5 16:00.
Jag har inte koll på vem som anmält sig, utan det har begravningsbyrån. Dom har inte öppet till 18:00 som man kanske kan tro. Detta skriver jag bara för om det är någon som har glömt att anmäla sig. Som innan, så behöver man inte anmäla sig för att vara med i kyrkan utan det är bara att komma.

Nu är kistan låst

I dag var det sista gången vi fick se Rebecca. Vi fick en sista stund med henne och det var fint. Kistan är så svagt rosa, så att den ser nästan vit ut men det tycker vi är bra. Det kommer att vara rosa blommor på kistan och det kommer att bli fint och det kommer att lyfta upp den svaga rosa nyansen från kistan. Vi fick nyckeln till kistan och vet nu att hon får vara i fred tills begravningen.

Fel nummer till Barncancerfonden i dödsannonsen

Vi fick fel nummer från begravningsbyrån i annonsen.
Barncancerfonden har nummer 020-90 20 90 och inget annat.

Jag kontrollerade allt i annonsen utan telefonnummren, för det visste ju begravningsbyrån.... Suck


Jag sprang Göteborgsvarvet

Rebecca ville att jag skulle springa i år och inte avbryta för hennes skull. Då gjorde jag det. Jag sprang i rosa tröja för hennes skull.
Det var inte helt självklart eftersom jag både var otränad för att springa hela rundan och att det är jobbigt hela tiden psykiskt. Jag tog mig runt varvet utan att bryta och är glad för det. Jag lovade min syster att ta det lugnt, eftersom hon var orolig om jag inte skulle känna skillnaden på fysisk och psykisk smärta, så jag gick när jag kände att det gick tungt. Det var extra jobbigt ett tag när första killen i publiken skrek "heja pappa" (till en annan förstås). En annan i publiken var en läkare från Östra sjukhus och jag vinkade på honom och han gjorde tummen upp och det stärkte mig. Jag sprang hela backen i säldammen.
Det var mitt 10:e Gbg-varv i rad. Tiden var blygsam på 2 timmar och 27 minuter eller något liknande, men det var absolut inte därför jag sprang. Har inte kollat exakt tid ännu.


Två veckor har nu gått och det känns konstigt. Vi kommer att ta farväl av Rebecca i nästa vecka. Vi kommer att se henne en sista gång. Nu har jag ju tränat fysiskt, så jag ska nog inte kollapsa denna dag. Att Rebecca nu är i Kungsbacka känns tryggare än när hon var i London.


Dödsannons

På fredag kommer annonsen i Norra Halland och på lördag i GP. För er som läser bloggen, så kommer den även här. Vi tar inte emot anmälningar för den som vill vara med på minnesstunden efteråt, utan hänvisar till begravningsbyrån. För den som bara vill vara med i kyrkan behöver givetvis inte anmäla sig. Kyrkan rymmer 400 personer med med läktare inräknat, så ni behöver inte vara orolig att det inte finns plats. Eller tidigare har det fungerat trots familje- och barnbegravningar i Tölö kyrka.


 

Rebeccas facebook kommer att tas bort

Vi kommer att så småning om ta bort Rebeccas facebook. Om det finns något ni vill spara där, något som ni kanske har skrivit till henne, får ni kopiera det snarast möjligt och spara/skriva ut.

Däremot kommer hennes blogg att finnas kvar så länge blogg.se sparar den. Den som vill ha en sparad kommentar/tankar på internet kan svara på Annikas sista inlägg på Rebeccas blogg, men är givetvis fritt. Länk till bloggen: http://rebeccamariaaronsson.blogg.se/

Tacksägelse i Tölö kyrka kl 11 idag

I dag meddelas Rebccas död i Tölö kyrka. Dom tänder även ett ljus för henne.


Här vill Rebecca att hennes stoft sprids ut. Hon hade skickat ett mail och frågat om dom hade en minneslund på Tölö kyrka. Hon vill att ingen ska vara tvungen att ge sig till en gravsten för att tänka på henne, utan kunna tända ett ljus var som helst när man känner för det.

Varit i London för att se Rebecca

Nu har vi äntligen fått se Rebecca. Det var mycket jobbigt. Det var Benny, Gunnel och Annika som åkte ner.

Onsdagen i London
1. Vi var först och registrerade hennes död. Det var en överraskning som vi inte var beredda på.

2. Sedan var vi och hämtade ut hennes saker och det var jobbigt.

3. Sedan åkte vi taxi till sjukhuset och fick se Rebecca och då brast det verkligen i tårar. Jag smekte försiktigt på hennes kind, men den var iskall eftersom kroppen var nerkyld. Frugan kom på att det gick att klappa hennes hår som hon äntligen hade fått tillbaka efter dom sista cellgifterna. Där lämnade vi kläder som vi hade med oss för Rebecca och hennes pass som vi hade hämtat ut bland hennes saker samt Kopior på dödsregistreringen.

Vi låg på samma hotell som Rebecca och Jennie. Vi fick bo gratis på hotellet och tackar så mycket för det. Vi skrev tackbrev till hotellet och ett tackbrev till Creg som hjälpte Jennie efter den tragiska händelsen.

Vi har planerat att ha en öppen begravning i Tölö kyrka. Den är stor och rymmer 400 personer. Mer detaljer kommer när vi har bestämt hur. Rebeccas kropp har inte kommit hem ännu, men hon kommer hem i en kista.

Nu ska vi titta på "Så ska det låta" och tända ett ljus för att Rebecca ska kunna vara med. Hon tyckte så mycket om det programmet.


En obduktion genomförs på Rebecca

På tisdagen (10/5) genomför dom en obduktion på Rebecca. Den bli förmodligen av enklare modell, då läkaren i Sverige har informerat hennes stuation i detalj.
Idag på morgon 10:30 ringde dom i kyrklockorna för Rebecca.
På Tölö kyka den 15/5 läser prästen upp Rebecca nam och tänder ett ljus.

Rebecca är död

Hård rubrik, men då blir det inga misstag
Hon dog på hotellrummet i London. Dom gjorde livräddarhjälp, men det var redan försent. Jag lider med Jennie som hittade henne på golvet på rummet. Rebecca ville sova vidare eftersom hon var så trött. Om Jennie ville shoppa själv medans hon sov, så tyckte rebecca att hon skulle göra detta. Därför var Jennie inte på plats. Det är under inga omständigheter Jennies fel. Rebeccas tid var räknad.

Hon fick se Madame Tussauds och Sherlock Holms för det ville hon. Hon har väntat länge på resan och hon fick komma till London igen.

Jag vill se henne, så lång så långt bort.. Vi kanske åker det beroende på hur snabbt dom kan få hem henne.


Rebecca utslagen idag

Det blev troligen för mycket att resa ner och sedan vara ute nästa dag. För idag har hon inte kommit upp ännu. Hon sluddrar när hon pratar och vill bara sova. Jennie är ute lite korta turer och shoppar. Sedan tittar hon till Rebecca. Jennies mamma har meddelat Jennie att Rebecca ska ringa till oss, men hon är fortfarande ute och shoppar. Här sitter vi nu och väntar på att hon ska höra av sig.

Rebecca har bloggat från London

Hej
Nu har Rebecca uppdaterat sin blogg från London.
http://rebeccamariaaronsson.blogg.se/

Madame Tussauds avklarad

I dag har Rebecca och Jennie varit på Madame Tussauds och Sherlock Holmes museum. Dom tänkte åka till London Eye också, men det gick förbi en grupp muslimska demonstranter, så dom åkte till hotellet och vilade upp sig i stället. Efter vilan blir det förmodligen en middag någonstans.


Rebecca är i London

Nu har Rebecca och hennes kompis kommit till London. Här sitter dom och väntar inför resan.
Hon har fått hosta inför resan, men det stoppar henne inte för att resa. Hoppas att dom får det roligt.


Nu har fido röjt i gräset


RSS 2.0