Nytt test med en ny scanner

Vov vilken skarping. Nu funkar det att skanna med glasade diabilder. Bilden har kort skärpedjup, så det ska vara suddigt längst fram på luggen och längre bak i bilden.Bilden är skannad med 3200 dpi. Det räcker med diabilder. Provade med 4800, men det blir inte så mycket bättre att det är värt en dubbelt så stor fil. Denna är på 5,2 MB. (4800dpi blev på hela 12,9 MB). Kanske på mina Kodachrom 64 bilder att jag väljer den större upplösningen, men jag kommer aldrig att gå upp till 6400 dpi. Det viktiga var att det skulle bli en skarp bild. Skanner = Epson Perfection V700. Den "dåliga" på förra inlägget = Canon 9000F

Ni som gissade på bilderna innan, så var det Annika överst och givetvis frugan sedan. Jag tror att det är Daniel (syssling till Annika) på sista bilden, men jag vet inte säkert.

Testar scanner

Att scanna ett fotografi kräver inte så mycket av en scanner.
Gissa vem det är?
Negativ och diabilder är värre.
Här en bild på modern till barnet ovan. Det är från en inglasad diabild. Den blir inte skarp. Jo, den är skarp på diabilden.Utan glas = tunnare blir bilden skarpare. Nu sparade jag ner bilden i sämre format än ovan, men det blev ändå skarpare. Här är även jag osäker på vem det är.


ViSomMist-träff

I dag samldes vi föräldrar till 9 barn som gått bort. Vi kommer att ha många träffar och i dag han vi bara berätta om varje barns sjukdom. Nästa gång kommer vi prata om tiden efter dödsdagen.
Det var riktigt jobbigt att höra allas berättelser och personalen fick fylla på med servetter.

Det är Barncanserföreningen som står för denna hjälp till oss föräldrar. Det är ingen ersättning till kuratorer eller psykologer, men ett tillskott.

Vi hade med oss bilder på våra barn och givetvis hade vi med denna bild och några till.


Äntligen har jag tränat

Det har blivit ett långt uppehåll. Började med att jag kände att det var en förkyldning på gång och det har hållit på så utan att det brutit ut. Nu var det äntligen dags att att bryta tränden. Efter en natt med dålig sömn, bestämde jag mig för att springa idag. Jag skulle bara ta en mycket kort runda, men det blev 5 km. Lite mer än vad jag tänkt mig. Hoppas att kroppen tål det.

I helgen var det fars dag. På lördagen fick vi en god middag hos svärfar och på söndagen blev det mat på Fars hatt i Kungälv av far. Innan kungälv fick jag present av Annika och Gunnel. Senare på söndagen åkte jag ensam till minneslunden och då kunde jag inte hålla tårarna inne. Tände ett ljus och skrev att det var Rebeccas present till mig.

11-11-11

Ja, det är datumet på fredagen. Kl: 11:11 får man väl fira detta. Kan ju inte dricka champagne på jobbet, så det får väl bli en extra kopp kaffe. Hoppas att det inte är någon knäppgök som vill spränga på denna dag.

Ska ni fira detta unika datum?

Hjärt- och lungräddningskurs

På vårat jobb har vi köpt in en hjärtstartare och vi som ville fick gå en kurs i hjärt-lungräddning. Det var jobbigt att pumpa hjärtat (övningsdocka). När man fick rätt teknik och använde kroppens tyngt fungerade det ganska bra. Men att hålla på tills en ambulans kommer skulle vara mycket ansträngande. Det var en mycket lärorik kurs och det borde alla arbetsplatser ha. Blev förvånad över att man skulle pumpa hjärtat 30 gånger och bara blåsa två andetag och sedan pumpa 30 osv (30,2,30,2,30...). Det brukar gå ett eller två revben vid dessa livräddningar, men man ska fortsätta även efter att det knakat till.

För mig var det mycket jobbigt, då mina tankar hela tiden kom till Rebecca. Det var nära att jag gick ut från kursen, men lyckades stanna kvar. Det var ingen av arbetskamraterna som märkte mina känslor, eftersom jag är "duktig" på att dölja dom.

Jag sov dåligt i natt, men det var ju 6-månadersdag och det blev extra mycket känslor. Tittade på Christophers film, om och om igen. Jag kom senare till jobbet idag, eftersom jag behövde sova lite till och det lyckades jag med.

6 månader

Idag har det gått 6 månader sedan Rebecca gick bort. Jag och Gunnel var i minneslunden och tände ljus. Det var inte så många som tände ljus efter denna helg, men det var många ljus kvar.

Christopher har klippt ihop en minnesfilm.
http://www.youtube.com/watch?v=OZPeJbn9jJw&feature=player_embedded

Varit på minneskudstjänst

Först var vi i minneslunden och tände ljus. Många av ljusen var förstörda i den stora lyktan på grund av den höga värmen. Kyrkan får nog ta bort några hållare eftersom det inte fungerar när det är ljus i alla. På dem övre raden hade plasten smält på flera ljus. Kanske en lykta till? Sedan var vi på minneskudstjänsten. Den var för oss som misst någon under året. Det var riktigt fint med en kör som sjöng så fint. Vi tände alla ett ljus.


Flugit med båda helikoptrarna

Härligt väder som man får passa på att utnyttja. Skruvade sent igår på den lilla helikoptern. Jag är så trött på att den går sönder så lätt att jag förstärkte den med en platta från en annan modell. Givetvis passade den inte, så det var bara att plocka fram borrmaskinen. Va f-n hade jag lagt den? Åkte till Thomas  och borrade, tack!

Förstärkningen är den plattan med rundad del runt motorn.

Fido klipper fortfarande

Helt otroligt varm, fast att det har blivit november. När jag installerade min robbotgräsklippare i våras trodde jag inte att den skulle vara igång så sent på hösten/vintern. Förra året kom snön den 19/11 och försvann aldrig under hela vintern. Inte många dagar kvar :) Får väl plocka in den i morgon oavsett hur varmt det blir dom närmaste dagarna. Troligen kommer det ett bakslag runt den 19:e. Syrran fyller år då, så jag vet att det brukar komma snö då.

Inbrott på Skräddarevägen. Då försvann den idyllen att vi har varit skonade i alla dessa år. Det var ett hus som blev drabbat och dom/den var nog stressad/e eftersom det troligen bara försvann en laptopp och det inte var röjt i huset.

Jag han flyga lite med den stora helikoptern idag, men det var kallt om fingrarna trots att det är rekordvarmt. Det är svårare att flyga utan huv. Det kom aldrig någon reservdel för att kunna montera huven, utan jag får flyga utan i helgen. Den lilla håller jag på att färdigställa. Köpte en liten platta som skall staga upp den "dåliga" konstruktionen, så att kroppen inte går av mitt i tur vid krasch (på helikoptern he he). Plattan var till en annan modell, så jag fick borra nya hål och byta några delar, men nu sitter den på plats.

På söndag ska jag till kyrkan. Har inte varit inne i en kyrka sedan begravningen. Ni vet ju vilken helg det är, så vad det pratas om är ju döden. Alla som mist anhöriga under året har fått en inbjudan, vad jag vet. På kyrkogården har jag varit massor av gånger för att "träffa" Rebecca i minneslunden. Jag går nog dit även i morgon och tänder ett ljus, om det finns plats i den stora lycktan.


RSS 2.0