Reparerat min stora helikopter

Nu tog jag tag i att reparera den stora helikoptern. Det fattas bara ett fäste för huven. Efter att ha justerat helikoptern provade jag att köra runt lite. Det var ju en månad sedan jag kraschade och har inte flugit på ett tag. Jag har ibland svårt att se hur helikoptern ligger i luften och kan bara säga att det var mycket svårare när man inte har någon huv. Det var nära att jag kraschade under provflygningen. Nu har jag en helikopter kvar att reparera (den i loggan). Jag installerar nu min flygsimmulator i den nya datorn för att öva mig.

Det är en mörk årstid vi går in i och det blir inget flygning på kvällarna. Så simmulatorn får jag köra mer i nu, så att jag inte kraschar IRL. Jo, krascha kommer jag alltid att göra :)

Det är ju underbart att det är långhelg.  ?, va, jo den är ju en hel timma längre, ha ha.

Installerat dator två gånger

Installerade Windows 7 och det gick hur enkelt som helst. Allt i bios var ju automatiskt, eller?
Nja, så enkelt var det ju inte. Christopher talade om att jag skulle ställa in diskarna på AHCI (Advanced Host Controller Interface). Allt funkade ju automatiskt och jag tänkte inte på det. När jag senare tittade i BIOS nästa dag, så såg jag att det var inställt på Native IDE mode, så jag bytte till AHCI. Sedan var det bara att installera om Windows 7. Jag hade inte aktiverat Windows på internet ännu, så det var ju inga problem.


För att ha en ny dator måste jag först hitta den gamla och ta bort (och lite prylar).Sedan får den nya plats. Det är brandväggen som står till höger (liten dator).Och så en bild för den teknikintesserade. Man ser knappt min SSD-disk längst ner till höger. Heller inte min andra 2TB disk (två stycken), som ännu inte var på plats. Givetvis har jag tryckt in 16 GB minne :)


Nu har jag börjat installera program m.m. och givetvis använder jag den nu i skrivandets stund.


Skruvat dator

Tänkte sluta lite tidigare för att vara säker på att hinna med att hämta ut datorn. Men, det var två som var lediga idag så det blev inget med det. Mycket att göra. Det var lite trafik och det var inga problem med att hämta datorn. Har skruvat ihop prylarna, men inte fäst upp allt kablage ännu. Jag skriver med andra ord på den gamla :) Installationen blir nog på onsdag. I morgon måste jag ju hinna med att springa. Har inte bestämt mig för vilket tangentbord jag vill ha. Får klämma lite i butiker och köra på det gamla så länge.

Natten till idag drömde jag mycket om Rebecca. Jag skulle nog helst vara kvar hemma, men gav mig iväg och jobbade. Hade ju en dator att se fram emot.

Grå vardag hela veckan

Då har det gått en vecka utan att något hänt. Nej, vi var ju på bowling med jobbet i onsdags. Det är annars svårt att hitta gnistan i vardagen. Om man tar 0-100%, så är jag bara uppe i 25%. Det kommer stunder då jag hopar upp till 99%. Bowlingen är ett sådant tillfälle, men även ibland så kommer det kort tillfällen. Jag har inte orkat laga helikoptrarna, fast att jag haft reservdelar liggandes i två veckor nu. Det kanske avslöjar lite.

Jag har hoppat över ett träningspass i tisdags för jag kände att det var en förkyldning på gång, men det bröt aldrig ut. På torsdagen sprang jag lite igen (5 km). I dag var jag uppe i 8,7 km, men det var en tvinga mig runt för jag orkade inte tur. Farten var bara 6:28/km vilket kan gämnföras med torsdagens 5:50/km. Då sprang jag förstås kortare.

Jag ska byta dator, hoppas på att hämta i morgon. Det är därför viktigt att jag skrev något, ifall jag sitter all ledig tid med att få iordning den. Jag har köpt lösa komponenter, så det är inte bara att slå på strömbrytaren, he he.

Bowlingen.


Rebeccas moppe såld

Det känns konstigt att den är borta, men nu är det avklarat. Nu slipper jag betala försäkring på moppen. En avgift mindre. Det är bra att Christopher han göra en film med Rebecca på moppen. Det var en introduktionsfilm på ett föredrag.
I morgon är det skördefest på Hedeskolan. Vi kanske tar en tur dit om det är bra väder. Vi skrämmer väl slag på fröknarna som inte vet vad dom ska säga till oss...

8,7 km löpning

Idag ökade jag distansen med 1,7 km. Det var lättare idag än tisdagens löpning. Nu hör jag att det regnar/haglar mot fönstret. Det slapp jag när jag sprang, vilket var tur eftersom det blåser så mycket.

I natt har jag sovit ordentligt och det gjorde mycket att jag orkade springa längre idag. Faktum är att vi provar lite att sova i olika rum, eftersom jag är så lättväckt. Hoppas på ytterligare en natt med mycket sömn.

18 Ljus

I dag har vi tänt 18 LjusVi åt plankstek som Rebecca gillar.Vi lämnade blommor i minneslunden.Jennie och Rasmus bjöd på kladdkaka.Rebecca fick givetvis en bit.Farfar och Solveig kom förbi och tände ljus och lämnade blommar. Jennie fick med.Jag satte upp en bild på våra 18 ljus (busigt).Annika lämnade en sten till Rebecca.Annika tände ljus.Mamma tände ljus.Många ljus blev det.


Idag skulle Rebecca fylla 18 år

Rebecca fick aldrig bli myndig. Resan till London var nog det närmaste myndig hon fick bli.

Vi kommer som Rebecca har bus-skrivit att tända 18 kronljus hemma. Jag har varit förbi Ikea och köpt 18 ljushållare. Dom är vändbara så att det går att ha värmeljus eller vanliga ljus. Finns inget uppochner på dom med andra ord. Vi kommer även att åka till minneslunden och tända ett ljus där. Vi kommer att gå ut och äta något gott som Rebecca hade villat ha. Vi jobbar givetvis inte denna dag och Annika tar ledigt från studierna.

Som hon skriver, hemma, så var det hon ville. Att man inte skulle behöva åka till någon grav, utan kunna tända ett ljus var man än befinner sig. Så, ni som vill tända ett ljus för Rebecca denna dag kan göra det var som helst. Men det betyder inte att man inte kan åka till minneslunden om man vill det, för att det inte ska bli något missförstånd.

Grattis min lilla ängel
Detta är ett tidsinlägg, hoppas att det fungerar.

Idag mår jag bättre

Var uppe i minneslunden och fotade lite och då kom Anna, Sofia och mormor. Ja, inte min mormor.Dom hade med sig 18 rosor till Rebeccas dag i morgon.Sofia och Annas ljus.Mormors ljusÄr det Sune och Gunnels ljus till höger? Mitt gamla till vänster.Jo, Rebeccas skylt igen då utan blixt.Men löpningen var en pina idag. Var trött redan efter 1 km. Kände av torsdagens löpning = träningsverk.
Nu är Annika här och vi ska titta på film tillsammans. Först är det bingolotto, hmm har ju redan börjat. Jag och Annika delar på en lott och hon har börjat. Nu får jag gå till våran myskväll.

Rebeccas sista brev borttvättad

Ni kanske undrar vad det är som gör att jag har så svårt att sova? Jag har sådan hemsk ågren för att jag har tvättat bort Rebeccas sista brev till oss. Hon visade mig att det låg ett viktigt papper gömd i en sjal om något skulle hända. När hon gick bort var inte min hjärna närvarande och jag hade totalt glömt bort det. Det var först när jag tog ut sjalen ur tvättmaskinen som jag såg att det var lite luddigt... Det tog en stund och sedan trillande minnet på plats. Jag blev helt förstörd. Jag har tittat igenom block för att se om det har skrivits så att man ser igenom, men inget hittat. Jag har ingen aning om vad hon har skrivit. Så fort jag får en ledig stund, så komer tankarna upp, om och om igen. I dag har jag inte gjort någonting och mått rätt dåligt. Jag trimmade gräskanterna som "fido" inte kommer åt och diskat, men det är allt.

I går tände jag ett ljus i minneslunden.


Den står i denna ljuslykta.


Och det är här man hittar dit.Jennies morfars (Svend-Aage) skylt sitter lite ovanför Rebeccas.


RSS 2.0