Mycke idag

I dag har jag hunnit med att jobba i Alingsås, besökt min syster och mamma i Älvängen, varit på flygklubben och kraschat min lilla helikopter (ingen hel), hyrt film som jag och Gunnel tittat på och så har jag varit i minneslunden och tänt ett ljus.

Vila i fred Ninni Hansegren


Min systers bästa kompis har tyvärr idag lämnat oss efter lång jobbig sjukdom.
Du är saknad.


Ninni Inger Linda Hansegren

Sprang i kortbyxor

I dag var det vitt i i Fors-spåret, vitsippor och mina ben. Jag sprang 8,7 km, så lite längre än i torsdag i alla fall.

Har idag varit på flygklubben och testat den lilla i hård blåst, men den flyger inte så bra. Trots att jag har elektronik som nu ska göra den stabilare. Får titta på inställningarna och läsa på hur man justerar. Jag fick ner den hel i alla fall. Den stora ligger fortfarande orörd efter kraschen.

Första flygningen på klubben

I dag var jag på Kungsbacka Modellflygklubb och flög för första gången. Det var bara en där som flög flygplan. Det kom även förbi en annan och det var lite nervöst med premiären. Det gick lite vingligt, men det fungerade bra. Sedan forsatte jag med den stora helikoptern och det började flyta på bra.

Plant fint gräs att landa på.


Bra med mekarbord skyddad bakom nät.


Bra att slippa hundskit.


Tyvärr hända något med strömmen till motorn i luften. Jag vet inte varför. Det fanns kvar mycket ström i batteriet. Haverikommissionen (jag) har inte hittat felet ännu.


I dag hade vi grillpremiär och Annika råkade komma på besök. Mums vad gott det är med grillat. Jag och Annika var även på Kungsmässan och köpte skor. Både till mig och henne. 

Ingen träning på två veckor

I dag var första gången jag sprang efter min förkyldning. Jag tog det försiktigt med bara 6 km löpning. Det som var mer oroande, var att jag inte orkade mer. Hade jag tagit en större runda skulle jag behöva gå. Så mycket jag har tappat på två veckor. Nu är det bara två veckor kvar till Gbg-varvet och jag kan bara springa 6 km. Dags att hoppa över Gbg-varvet? ......... Nej, det ska bli intressant och se om jag kommer runt. Förkyldningen förstörde min redan dåliga kondition, men jag ger mig inte.

Deklaration dödsbo

Lite jobbigare i år att deklarera. Eftersom Rebecca hade aktier som hon sålde förra året, så blir det lite jobbigare att deklarera. Vi kan inte deklarera på nätet, eftersom vi är två som ska skriva på. Så nu måste vi fylla i blankett K4 m.m. manuellt utan hjälp. Den blir inte färdig i dag.
Gunnel och jag har i alla fall gjort färdigt våra deklarationer.

I dag flög jag med båda helikoptrarna. Inga stora svängar, utan det var bara lite lugn hovring. Det var första lyftet med FBL (utan paddlar). Det är elektronik som håller balansen på helikoptern i stället för paddlar som mekaniskt stabiliserar. Det fanns tidigare ett gyro som gör att helikoptern inte vrider sig när jag inte ger kommandon med radion även om det blåser. FBL gör även att helikoptern inte "välter" när det kommer oregelbunden vind. Det var även premiär med 550mm långa blad på den stora helikoptern. Det lät gött från bladen, som på en riktig helikopter. Härligt att ha två hela helikoptrar.

Jag har inget kalas i år

Jag fyller ju snart år, men jag vill inte ha något kalas i år. Punkt slut.

Nu har jag anmält mig till Kungsbacka Modellflygklubb. Då behöver jag inte starta på gatan för att flyga över den nerlagda åkern. Jag slipper även ha husen bakom ryggen och tampas med bilar, cyklar, hundar och barn. Det blir tryggare att flyga och jag kanske hinner lära mig lite mer.

Farligt uttorkad?

Tycker att jag druckit mycket vätska, men det hade jag förmodligen inte idag. Till lunch åt jag soppa med bröd och ost. Jag drack inget mer och hade väl inte druckit efter lunchen. Senare kände jag mig trött och orkeslös, så jag la mig. När jag vaknade 1,5 timma senare (tror jag) så var jag yr. Det kändes som huvuden nästa brann och jag var mycket törstig. Det tog en haltimma innan jag orkade gå upp och kom in i vardagsrummet där frugan satt. Jag andades snabbt och ytligt och sa till frugan att jag mår sämre. Jag sa väl något om att jag var törstig och hon var snäll och hämtade vatten och en alvedon. Åhh gud va gött det var att dricka. Frugan hämtade ytterligare ett glas. Efter en liter vatten (och kissande) var jag mycket piggare. Vid 1,3 liter vatten orkade jag sedan steka korv till mig. Nu är jag "bara" förkyld igen.

Bloggbok

I dag kom det något i brevlådan. Vi har beställt en bok av Rebeccas blogg. Vi vill föreviga detta minne och då beställde vi denna bok. Den blev i tre delar och kostar ca 1000:-. Jag blev dock besviken på att dom inte låg i en kartong. Dom var rätt så bra paketerade ändå. Faktum är att det var klämmärken i två böcker (jag petnoga?), men jag är inte säker på att det var postgången som var orsaken. Slutklagat på det. Det ska bli trevligt och kunna bläddra runt i lugn och ro utan någon dator. Nu är jag inte längre rädd att bloggsidan ska försvinna.

Det är helt fritt att för vem som helst att beställa en sådan bloggbok. Här kommer adressen som vi beställde på:
http://www.bloggtillbok.se/
Vi valde löpande i stället för en ny sida för varje blogg. Annars hade det blivit ännu mer sidor. För den som vill ha en bild på Rebecca för framsidan kan höra av sig, om ni inte redan har en. Det är inte med några kommentarer, utan det är bara Rebeccas blogginlägg. När man gör beställningen kan man välja bort blogginlägg som man inte vill ha med, men det är dock det ända val som man kan göra. Färg och text på fram och baksida får man skriva själv.PS, det kom en åskknall när jag fotade av böckerna.

Förkyld

Kände att jag var lite snuvig i går när jag skulle springa men tyckte inte det var någon fara. Det gick inte över. I dag fick jag stanna hemma från jobbet. Det är ju fredagen den trettonde, så det ska inte vara smärtfritt. Sov inte så bra i natt heller. Det blir till att vila sig i form till Gbg-varvet.
Får bli en pizza med en massa vitlök när frugan kommer hem, fast efteråt är det väl försent? Vitlöken är väl för att andra ska hålla avstånd och hjälper inte ett dugg mot sjukdommar ;)
Mina planer med att flyga helikopter i helgen blir nog inte av. Men jag brukar aldrig vara sjuk, så jag hoppas att det snabbt går över. Typ två dagar :)

Andra 12 km

Då sprang jag 12 km igen. Sprang med en 50 cl vattenflaska. Den störde löpningen, men det var skönt med lite vatten. Jag drack dock mindre än hälften. Tar med mig en halvfull flaska nästa gång.
I Gbg-varvet har jag startnummer 50892 i startgrupp 16. Jag kommer bara längre bak i kön. Får jobba på det inför nästa år :)

Fido hemma igen

Det var ju "bara" den 21/2 som jag lämnade in den. Tur att det varit så kallt. Nu vet jag inte om krocksensorn kommer att fungera bättre, men jag har i alla fall fått en senare programvar. Nu ska den inte slira runt när den vänder sa han som lämnade ut den. Den hade ju geggat runt rätt duktigt när det regnade i höstas. Det bakre hjulet var dock slitet, så det hade dom bytt ut. Kanske att även förslitningen blir mindre om den inte vänder runt på samma sätt när den är över asfalten.
Nu får det bli varmt. Jag ska inte bromsa mer.

Det blev ingen 12 km runda idag utan bara 8,7 km. Kom ut för sent för detta. Men det var nog bara bra att jag tog en kortare tur idag. Man ska öka försiktigt. Förra året sprang jag bara 11,7 km en gång innan Gbg-varvet. Springer jag 12 km en gång till, så har jag ju fått mer längre träning i år ;)

Vi har beställt en bok av Rebeccas blogg (blev tre delar), men mer om det när den kommer och med bilder hur det ser ut.

Reparerat helikoptrar

I dag har jag bara reparerat helikoptrar hela dagen, i stort sett. Den lilla är klar, men ska justeras in när det blir flygväder. Den stora är nästan klar den med. Bara lite kablage som ska fästas fast och sätta fast radio-mottageren. Nu håller jag på att titta på Alcatraz på tv. Måste ju se om det är något bra.


Mycke bröte blir det när man håller på. Här håller jag på att väga in bladen, så att helikoptern inte vibrerar när jag flyger. Som vikt använder jag tejp. Det är ytterst lite som behövs på dessa blad.


I går var vi hos far och tog en försenad 80-årskalas. Han smet ju på sin födelsedag. Maten var god som vanligt, tack.

12 km löpning!

Äntligen spräckte jag 9 km. Även jag blev överraskad av detta. Jag gick inte ens i mördarbacken, även om farten där kanske var den samma som gång ;) Törsten var stor och jag kommer att ha med lite vatten när jag ska springa 12 km eller mer nästa gång. Vid bättre kondition behövs inget vatten för 12 km, men jag måste ju springa under längre tid.


Långfredagen var vi hos min mamma och hälsade på. Det är ju aprilväder och det fick vi se. Vi fick god mat, tack.
På påskafton var vi i Tore och Karins nya lägenhet och åt mat, tack. Kul att se lägenheten utan att möblerna stå huller om buller, som jag lämnade den senast vid flytten ;) Då hade dom inte bestämt hur det skulle möbleras. Det blev ju riktigt bra.

9 km igen

Det gick segt. Jag har ingen kondition att tala om. Det är bara att bita ihop.

I går träffade jag två som var på Kungsbackas modellflygfält. Det var kul att få se andra flyga som kan lite mer. Fick lite mer motivation att skruva ihop helikoptrarna. Nu ska jag bara få lite tid över för det ;)

Nu ska jag koppla av lite efter en kortare jobbdag, samt en löparrunda och sått lite mer gräs på några fläckar. Gjorde det innan det blev en massa minusgrader, men fyllde på lite mer ifall det frysit sönder.

9 km med nya skor

Då har jag testat dom nya skorna och givetvis stannade jag och knöt om. Sedan stannade jag helt för att räta ut sockan under foten. Den var inte vikt, utan det klämmer mellan trampdynorna under vänster fot. Får se om jag kan ta och slipa ner lite på sulan. Skon var knuten lite hårdare på den foten med, så kanske att det var det? Annars var det mycket mer fart i stegen och jag blev mycket tröttare och det blev en hård träning. Nu vet jag hur dålig kondition jag har och det ser inte bra ut inför Gbg-varvet. Får bättra på konditionen med lite ägg under påsken ;)

Nya löparskor

I dag var jag och köpte nya löparskor. Det är väl inte meningen att man ska snöra om skorna under träningsrundan varje gång? Man borde ju hitta en lagom snörning till slut. Nu kommer jag att testa dessa nya skor i morgon. Då kommer jag troligen att snöra om, men det är naturligt på helt nya skor första gången. Hoppas att jag har bättre kondition i dom skorna, he he. Jag provade efterföljaren till dom skor jag har, men tog bort dom direkt. Sedan provade jag några till och hittade ett par som var sköna i affären. Man märker inte om ett par skor är bra förren man sprungit lite längre, men hoppas att dom blir bra. Varje fot är unik, så det är inget tips jag kommer med.


Skon heter Asics Gel Comulus 13.

Seg råtta

Hmm, när en liten pojke ropar "sega råtta öka farten". Det är då man inser hur sakta man springer. En annan löpare svischade även förbi mig idag. Det gjorde ont i höger fot och jag fipplade med att snöra om flera gånger. Sedan fick jag ont i vaderna. Jag fick ge upp att springa 9 km, men det blev i alla fall 7 km, även om jag gick några bitar för att hjälpa smärtan i vaderna. Jag var även trött.

Jag var hos mamma och hälsade på idag och Annika var med Omar (hennes kusin) och försökte hjälpa honom med matteläxa inför ett prov. Det visade sig att det var extremt mycket att gå igenom och hon gjorde det bästa av situationen.

Det blev inget helikopter mekande i helgen. Kände inte för det helt enkelt. Eller det blev för stressigt att hinna med. Det finns andra saker i livet.

Min robotgräsklippare är fortfarande inte klar från reparationen. Dom saknar ett verktyg för att den inte ska börja snurra med klingan när dom uppdaterar programvaran. Tur att det då är för kallt för att gräset ska växa. Kanske inte många som håller med om att det är tur att det är kallt ;)

RSS 2.0