6 km löpning

Sakta ökar jag längden på löparrundan. Ännu har jag inte fått några problem med kroppen. Förutom att fläsket skumpar, men det blir det kanske mindre av framåt vintern om jag håller igång. Mitt mål är nu att jag ska springa hela göteborgsvarvet utan att gå en meter. Sedan om det blir under två timmar är inte lika viktigt, men skulle ju sitta fint.
Det blir en del fritid som går åt för att springa. Synd att jag inte kan flyga lika ofta med helikopter, men det får gå. Det blir snart mörkt på kvällarna och då går det ju inte att flyga i alla fall.
 

Sprungit i regn

Nu börjar det kännas höstväder. Det var så kallt regn på min flint, så jag fick ta på mig en mössa. Hade även en vindtät löparjacka. Det blev 5,3 km idag. Samt 5 km i söndags, så jag jobbar på.
 
I söndags fick jag hjärnsläpp när jag satt och pillade med inställningar i helikoptern. Den var då uppkopplad mot datorn och stog därför uppe på min stationära dator. Jag reversade kanal 1 i radion, vilket är den som styr motorn. En blixtsnabb reaktion gjorde att jag, helikoptern, radion och datorn överlevde. Jag kunde lika gärna hamnat på sjukhus. Det var bara min tröja som fick slängas, som hade trasslat in sig i bakre rotorn. Motorn är stark på den stora helikoptern.
 
Blu-Ray är inte Blu-Ray. Har hyrt filmer i hela mitt vuxna liv och det har inte varit några problem. I början var det ju VHS-band och ibland fick man spola filmen fram och tillbaka för att bandet skulle ligga rätt för spelaren. Sedan kom DVD och det var bara att titta på. Därefter kom Blu-Ray och det vara bara att titta på där med, tills nu. Jag hyrde tre filmer och det var två Blu-Ray. Den först betedde sig lite konstigt och hoppade fram, fast jag trodde det var en effekt i filmen. Det ska ju vara så fräckt nu, så man vet ju inte säkert. När jag skulle se den andra filmen så funkade det inte och jag putsade skivan och kollade efter repor, men hittade inga. Dagen efter fick jag reda på att det kommer uppdateringer på Blu-Ray skivorna, så därför måste man uppgradera spelaren. Hittade en filmsnutt på hur man uppgraderar och det var ju ett nätverksuttag på spelaren. Jag han inte ens gå in i menyn innan det dök upp en ruta med att det finns en uppdatering att ladda ner. Jag gjorde detta och sedan funkade filmen. Åkte sedan och lämnade tillbaka filmen eftersom den skulle in, utan att ha sett den. Man är numera tvungen att ha internet för att kunna hyra en film. Är det här vi kallar utveckling?
 

5 km löpning

Ska börja med att erkänna att jag hoppade över tisdagens träning. Men jag kan ju skylla på att jag jobbade sent. Har beredskap och fick jobba lite. I dag sprang jag i alla fall 5 km och det känns skönt. Man måste träna minst tre gånger i veckan för att kunna öka konditionen, men två gånger räcker för att ligga kvar där man är. Tror att kroppen gillar att man tar det i etapper. Nu är det bara att fortsätta.
 

Idag haglade det

När jag satt och jobbade började det plötsligt att banka. Det var stora hagel som dök ner. Synd att jag inte var snabb och fotade dom största innan dom smälte. Takfönstren höll.
 
 
 
Sov dåligt i natt, men det var tydligen fler hörde jag. Det var även riktigt nära att jag kraschade med min nya helikopter i kväll, men jag lyckades få kontroll på den igen. Tappade orienteringen på helikoptern. Jag måste ha flugit upp och ner en stund. I så fall var det första gången utan krasch :)
 

Tänt ett ljus från Sune och Gunnel

Förra helgen var vi och hälsade på Sune och Gunnel i deras sommarstuga. Vi fick både rökt och halstrad lax, mums. Vi fick med oss två ljus för att tända i minneslunden för Rebecca. Samma kväll tände jag det första och nu i kväll det andra.
 
Bilden är från förra helgen.

Fartkontroller

Antar att ni alltid håller hastigheten, men på måndag och resten av veckan bör ni titta extra mycket på hastighetsmätaren. Polisin gör då extra fartkontroller i samband med skolstart och framför allt runt skolor.
/Krama varandra i trafiken :)

LED lampor till bilen

Anledningen till att jag bytt till LED-lampor på bilen, är att jag har tröttnat på att byta lampor. Inte för att det ska dra mindre ström, vilket ju är bra förstås. Givetvis har jag inte bytt halvljuset till LED eftersom det inte finns någon godkänd (ännu). Det är bara baklampor som jag bytte, men inte blinkers eftersom det inte funkar. Man kan sätta ett motstånd  så att det fungerar även med blinkers, men verkar ju bökigt. Jag har ingen övervakning på om någon lampa går sönder, så därför fungerade det smärtfritt att byta. Det är motsvarigheten till 5w och 21w.
Dyrt var det, men nu slipper jag byta. 585:- för åtta lampor.
 
Tror att bilen tar slut innan lamporna :)
 

4,5 km löpnig

Jo, jag har börjat att träna igen.
tisdag 2km
torsdag 3 km
söndag 4 km
tisdag 4 km
torsdag 4,5 km.
 
Vi får se om jag kan klara av att fortsätta......
 

Grattis Annika på din födelsedag

Idag grattulerar vi Annika som fyller år. Första gången hon jobbar på sin födelsedag.
 
 
Hoppas att det blir någon glass eller annat idag :)
Hurra hurra hurra hurra
 

Har flugit helikopter idag

Det var inget vidare väder på dagen idag. Jag var iväg och gjorde ett försök att flyga på förmiddagen. Jag han testa min lilla helikopter. Jag gjorde två testflygningar i går och då funkade det, men idag när jag flög lite mer, så bara den tvärdog i luften och trillade ner. Tror dock inte att det blev så stora skador, men den går ju inte att flyga med.
 
Sedan på eftermiddagen/kvällen var jag ute och flög igen med den stora helikoptern och det var helt plötsligt underbart väder. Äntligen riktigt härligt flygväder. Nästa vecka börjar jag jobba och då känns det skönt att ha flugit idag.
 

Har börjat träna igen

Efter Göteborgsvarvet tog det slut med träningen. All ledig tid gick till helikoptrar. Nu har jag börjat lite smått. Det gick fort att tappa den lilla konditionen jag hade. I tisdags sprang jag 2 km och idag 3 km. Det viktigaste är att jag är igång igen.
Blir det bra väder ska jag flyga i morgon på min sista semesterdag. Lyckades köra två testflygningar på den lilla helikoptern efter nergradering av programvaran i fartkontrollen, så kanske blir flygning med den med.
 

Öland

Vi har haft en underbar vecka på Öland och kunnat koppla av ordentligt.
 
Här paddlar Annika i "våran" sjö framför stugan som vi bodde i. Det är Gunnel som sitter på verandan.
 
 
Annika badar.
 
 
Även jag och Gunnel badade i det underbara vattnet.
 
 
Pappa blå hade god mat i Borgholm.
 
I Solliden fanns det mycket fina blommor.
 
 
Slottet.
 
 
Det häckade ett svanpar med fyra ungar vid sjön.
 
 
Det fanns mycket svalor som åt upp alla störande flygfän. Synd att jag inte hade en "riktig" kamera med mig.
 
 
Familjen Karlsson var även på Öland. Här är vi på väg ut till Långe Erik.
 
 
Annika var med upp på Långe Erik.
 
 
Alla var inte med upp.
 
Utsikten var fin som vanligt.
 
 
Utsikten var även fin från Karlssons stuga.
 
 
Björn Hellberg satt och signerade sin senaste deckare i Borgholm.
 
 
Mums, och en kall öl till.
 
 
Vi var även på Ölands djurpark. Här hjälper Annika aporna att nå bladen.
 
 
Tur att inte alla djuren levde :)
 
 
Denna åker jag aldrig mer. Våran soffa snurrade extremt snabbt och dom körde länge.
 
 
Det fanns även simbassäng och äventyrsbad på Ölands djurpark.
 

Åska i kväll?

Här har det i alla fall varit åska.
http://www.youtube.com/watch?v=21cPgokPWUs&feature=player_embedded
 
Vill inte att "fido" ska råka illa ut.
 

RSS 2.0