Tänt ljus på Rebeccas namnsdag

I dag har Rebecca Maria namnsdag. Var i minneslunden och tände ett ljus. Såg att det var flera ljus med Rebeccas namn på som varit ett tag. Var det Annies ljus med rosa text och Camilla med svart text? Dom hade tidigare slocknat, men svärmor hade tänt dom igen. Det var ju bra eftersom dom då brann på hennes namnsdag.

Tog i lite hårdare på träningen idag och det var den snabbaste tiden på 6 km-rundan för i år. Ändå sprang jag backen upp till Fors. Nu kan jag förhoppningsvis sova ordentligt.

Soptunnan stulen

När jag kom hem idag var våran soptunna borta. I stället var där en mycket smutsig tunna med skräp som satt kvar i den klibbiga botten. Jag blev tokig, det behövs inte så mycket. Ringde till kommunen och ragnsells, men det var givetvis för sent. Tyckte även att tunnan var mindre. Till slut gick jag till grannen (mittenhuset) och frågade om han sett någon stor bil idag och det hade han. Tittade på deras tunna och kunde konstatera att det var rätt storlek. Det var ragnsells som hade bytt ut tunnan. Ett fäste till julen var trasigt, men varit det länge. Troligen hade dom därför bytt ut den mot en skiten tunna.
Jag har nu fått ut skräpet, som även såg ut som en bajspåse för hundar, blää. Varit och slängt det i en kommunal papperskorg. Jag har även skurat rent tunnan på både insidan och utsidan.

Kunde dom inte lämnat en ren tunna och lagt ett meddelande i postlådan?

Kalas igen.

I dag var vi hos min mor och firade henne två dagar för tidigt. Tyvärr var inte Gunnel med idag heller. Nu har jag kalasat två dagar i rad utan löpträning. Kanske skönt för kroppen att få lite extra vila. Ingen anledning till stress inför Gbg-varvet. Får ta det som det kommer.

Tack för god mat och tårta :)

Har träffat Kevin

I dag var vi på kalas för Robin. Tyvärr kunde inte Gunnel vara med för att hon var orolig för att smitta Kevin. Det var givetvis inte bara Robin och Camilla vi ville träffa, utan även Kevin.


Det var länge sedan man hade ett så litet knyte i famnen.


Även Annika fick givetvis hålla honom.


Visst är han lik Robin.


Tack för en trevlig kväll.

Svettig runda idag

Jag tog på mig för mycket kläder för att det skulle vara lagom. Det är svårt att bedömma hur kallt det blir. Beror ju på temperaturen, blåsten och fuktigheten. Nåväl, jag tog mig runt 6 km som vanligt. Det är snart dags att öka lite på sträckan. Om jag ska springa i fors, så tror jag att det är för mycket is i spåret, men det får bli dubbskor för säkerhets skull första gången. Lite synd när jag nu har kommit igång med dom vanliga löpskorna.

En dag kvar, sedan är det helg. Ska bli skönt att koppla av igen, fast jag bara jobbat i tre dagar.

Fido på lagning

HA ha, den som inte vet att det är min robotklippare kanske blir förvirrad. Den har inte gått sönder. Den har två småfel. Krocksensorn på vänster sida fungerar dåligt, för ibland står den och slirar mot laddstationen. Träden har jag gjort slingor runtom för att lösa problemet, men man kan ju inte skydda laddstationen, för då kan den ju inte köra in och ladda sig. Rätt som det är när Fido klipper startar den om. Får se om dom kan lösa dessa problem. Förmodligen får jag en nyare programvara till roboten.
Det var jobbigt när jag letade efter kvittot då jag hittade en massa annat. Kvittot hittade jag aldrig, för den kom nog aldrig på rätt plats, då Rebecca gick bort inte så långt efteråt. Han i affären sa att det löser sig nog, då han känner igen mig och serienumret är registrerat på mig (för att förhindra tjuvar) och från vilken affär den är såld.


Fido fryser och vill inte klippa.

I dag sprang jag för första gången på länge utan dubbskorna. Det kändes i fötterna att skorna var annorlunda och det tar nog ett par rundor innan jag har aktiverat extra muskler som behövs när foten inte har samma hårda sko.
Jag såg en Kungsbackagam idag när jag sprang. För den som inte vet är det en häger :)
Den såg ensam ut, hoppas att det snart blir två.

Regler vid minneslunden (Asklunden)

Jag kopierar texten rakt av från församlingsbladet:

Vi vill påminna om att man inte får sätta några prydnadssaker eller blomgrupper i Asklunden. Det är en anonym plats och för att den ska bli så, är det enbart snittblommar och gravljus i ljusbäraren som är tillåtna där.

Tanken från Rebeccas beslut om att få vara där, var att ingen ska behöva gå till en grav för att tända ett ljus eller tänka på henne. Utan, man kan tända ett ljus var man än befinner sig. Minnena finns ju i huvudet. Sedan är det ju fritt att gå dit och tända ett ljus om man vill det. Vi har nog varit lite "busiga" i minneslunden, men det är bäst att respektera dom regler som gäller. För, nu vet vi ju vad som gäller. Jag kan inte se att det är någon så ung som finns där tidigare, så det har nog blivit en överraskning för vaktmästaren, ursäkta. (tror att dom menar snittblommor, men vill inte ändra på texten). Alla har ju inte Tölös församlingsbald (eller läser dom), så därför publicerar jag texten här.

Jag fattar inte

Det är svårt att förstå att Rebecca inte finns mer. Vardagen rullar på. Jag går upp och äter frukost, duschar och borstar tänderna. Åker till jobbet och försöker göra så gott jag kan. Åker hem och äter lite lätt och väntar en liten stund innan jag tar mig en löparrunda. Sedan är det duschning och tvätt av löparkläderna. Dags att lägga sig.

Där emellan försöker jag distrahera mig med helikopterflygning. Men jag vet inte om det är en flykt eller ett verktyg för att kunna fortsätta veva.

Det kom smygande som en andra våg. Jag tar nu en extra lång helg för att bara vara…. Är ledig på måndag och tisdag och ska då göra ingenting.

Bara vara


6 km igen

Verkar som om jag fastnat där. Det är ingen idé att stressa även om det inte är långt till Gbg-varvet. Det har jag lärt mig under åren som gått. Jag vill öka sträcken lite till, men det går tungt med mycket kläder och tunga skor. Dubbskorna är lite tyngre och lite sämre än mina "vanliga" löpskor. Det vore inte heller så dumt med lite mindre mage ;)

Plågat mig runt

Nästan direkt när jag började springa idag kända jag att jag var sliten. Bestämde mig att minska rundan till 4 km. Men, när jag kommit 2 km fortsatte jag 1 till innan jag vände. Det blev 6 km i alla fall. Fast jag var varm och sliten hela vägen. Däremot hade jag inte ont i vadmusklerna och det gjorde att jag inte vände vid 2 km.

PS, frugan fick allt lite blommor idag ;)

Rotfyllt min framtand

Äntligen fick jag rotfyllt min framtand. Efter två akutbesök och ytterligare ett besök för att fylla i bakterieskyddande klet och kontrollera djupet, så är nu tanden färdig.
Beställde även tid för en vanlig kontroll. Har inte gått på en vanlig kontroll på 2000-talet. Skulle ta tag i det någon gång, men det blev inte av. Lagade en tand akut runt 2000, men ingen kontroll. Då var det gjort.

Annars känner jag mig lite mera "blä" just nu. Går inte att beskriva. Var nära att jag sjukskrev mig idag. Träningen fungerar annars fint. Gjorde dock ont i vadmusklerna när jag sprang en 6 km runda i går. I morgon ska jag ut igen.

Jobbigt att byta ramen på helikoptern

Det är tråkigt att meka när man måste plocka isär allt på helikoptern. Det tar mer tid än vad man kan tro att byta ut kroppen (ramen) på en helikopter.


Här har vi dom nya ramsidorna på den stora helikoptern.


Här har jag fått på en hel del prylar och ramen är ihopmonterad. Men det fattas ju en hel del prylar ;)

När jag senare skulle byta bladhållarna, så ramlade det ut små små kulor från ett lager. Faktum är att alla fyra lagren var dåliga. Mycket reservdelar har jag hemma, men här fick jag ge upp. Detta är frusterande när man håller på att reparera och det fattas delar. Förra gången jag skulle reparera märkte jag ju att ramen var trasig, men nu trodde jag att jag hade alla delar hemma :(

En del tycker det är roligt att meka helikopter, men jag tycker det är roligt att flyga.
Nu är batterierna färdigladdade till den lilla helikoptern, så här ska det flygas. :)


Tänt ljus igen


I dag var jag i minneslunden och tände ett ljus igen. Det har varit många turer dit. Frugan var förbi igår efter jobbet och tände ett ljus. Ni ser mina fingrar i spegelbilden i glasrutan ;)

Annars har jag storhandlat. Ett par jeans för 199:- Ha ha
Var även och kontrollerade mig för linser och det finns dagslinser idag som är bättre för min styrka och brytningsfel.6 km i -8 grader

Det var trögt att springa idag men jag sprang en anna väg när jag närmade mig sjukhuset och tänkte vända vid 2,5 km. Men, jag fortsatte lite till och det blev äntligen 6 km. Det var -8 grader och jag hade därför inte tänkt öka sträckan. Tvärt om kanske ta ett lite kortare varv på 4 km eftersom jag tog varmare plagg på benen än vad jag hade tänkt mig innan jag tittade på termometern. Det var vindstilla, så det var därför jag fortsatte lite längre. Det blev rekord för i år. I dag mötte jag två joggare. Börjar bli lite trångt, he he.

Vill inte springa, kallt

Ja, så tänkte jag. Termometern visade -9 grader när jag bytte om och jag ville inte ut en kall runda igen. Det blåste inte ute och det gick riktigt bra att springa, så det blev 5 km. Jag mötte något konstigt när jag var ute och sprang... en joggare! Trodde jag var ensam om att springa, men inte idag. Annars har det varit ganska tomt med andra joggare när det varit så kallt. Det var senare bara -8 grader när jag tittade på termometern efteråt, så jag var nog ute när det var som kallast. Det kom lite moln när jag var ute och sprang, så det var väl därför kylan dämpades senare.

Varning för fartkameror!
http://www.youtube.com/watch?v=uvYxXBMqEOM

Grattis Robin och Camilla

Måndag kväll blev ni äntligen föräldrar. Hoppas att allt gått bra. Jag har inte hört så mycket ännu.

Läsare får hålla er uppdaterade här:
http://vintermiraklet.blogg.se/


Kyleffekt

I dag var det bara -5,5 grader vid 18-tiden när jag sprang. Det blåste rätt så mycket så det var rätt kallt i vinden. Jag började med att springa mot vinden. Förmodligen sprang jag ihopvikt som en gubbe i motvinden, eller så var det slirigt att springa som gjorde att jag fick ont i vaderna. Det hade kommit lite flingor men inte lagt sig något, men det var en riktigt hal yta på asfalten på vissa ställen. Även om jag hade dubbar, så kände jag av att det var extra halt. Jag tog på mig så mycket kläder att det var lagom i motvinden, men på hemvägen kokade jag nästan ;)
Det blev bara 4 km idag med, men det viktigast var att inte bryta träningen.

Denna video är underbar

Bigfoot Caught on Tape!

http://www.youtube.com/watch?v=NpXDxBT3evo&feature=relatedFör den som är rastlös finns lite konstigheter att titta på. 

http://www.youtube.com/watch?v=2JekBdeoBCg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=ChmPUgkqSoY

http://www.youtube.com/watch?v=BtWzmdk5Fo0&feature=fvwrel

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=oU3-TioCdDk&feature=endscreen

http://www.youtube.com/watch?v=DHrSulXPYu4&feature=related

 


Mums, tacos

Nu har vi njutit av tacos. Sitter här mätt och belåten. Då läser man att det har hittats salmonella i nötfärs hos ICA.
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.849105-salmonella-i-icas-notfars

Näväl, vi köpte en mindre förpackning, men man vet ju aldrig. Paketet ligger i soptunnan, så jag vet inte var det kom ifrån.

En solig dag, men härlig? Njaa, det är lite väl kallt för att man ska kunna njuta av solen. Annika och frugan kontrollerade synen hos optikern. Jag var med för att Annika ville ha hjälp med att välja ut glasögon. Gunnel tar över Rebeccas glasögon, men nu med rätt styrka. Så, det blev en Kungsmässantur i stället för rysskyla.


Brrrr kallt, kortare runda

Jag sprang i dag, men minskade till 4 km. Kanske inte låter så mycket, men jag tog bort den delen som jag skulle sprungit i lä och svettats för mycket och sedan kanske frysit i motvinden hemåt. Jo det var inte bara drygt -10 grader, utan det var motvind på hemvägen. Det räckte inte med "rånarluvan" som täcker hakan, för den var för tunn. Jag hade med mig en tunn mössa extra som jag spände fast över hakan med hjälp av hakremmen från den vindtäta mössan med öronskydd som jag hade utanpå "rånarluvan".

RSS 2.0