Inte för kallt ännu

Det går fortfarande bra att springa. Jag sprang min snabbaste 5-km runda för i år. Inga superhastigheter, men jag sprang 30 sekunder snabbare /km. 6:03 i stället för 6:33/km. Har tre månader på mig att träna innan Gbg-varvet. Jag har ett önskemål om att kunna springa hela varvet utan att stanna, men det ser inte så ljust ut. Jag borde ha varit uppe i dubbla längden redan om det skulle gå. Mitt mål är att kunna starta och ta mig runt och hoppas att jag orkar fortsätta träna så att jag har bättre förutsättningar inför nästa år.
Undrar om det blir så kallt på torsdag som dom lovat, eller om det går att springa då med?

Inget farligt

Ni som passerar huset och hör en massa ylande behöver inte ringa till polisen. Det är bara jag som plingar på min gitarr och försöker sjunga till. Fick lite lättare ackord till fattig bonddräng av Annika, tack!Ytterligare 5 km

Det har varit en riktig slöhelg, men jag fick kommit ut på en 5km runda idag. Tänkte laga min stora helikopter i helgen, men hade ingen lust. Det finns hur mycket som helst att göra, men jag är bara rastlös och orkar inte ta tag i något. Jag har till och med suttit och tittat på sport i TV:n. Det för en som inte är sportintresserad, så är det något som är knäppt. Jag fick i alla fall sällskap av frugan, så det var kanske det som lockade. Nåväl, nu kanske jag är utvilad för att kunna jobba.

Enormt mycket jordskalv?

Tittar alltid på denna sida, men är det inte extremt mycket skalv runt Grekland och Italien? Är det 2012 som visar sitt ansikte?

http://www.emsc-csem.org/#2


Cecilia lind

Sitter och plinkar på gitarren och försöker få till en låt, men denna var för svår. Hittade den på nätet som en lätt låt, men den är mycket svår. Det blev inte lättare när texten lyder som "Jag fyller snart sjutton.." Rebecca blev bara sjutton och tårarna forsade från min kind.. Låten är grym tycker jag. Ett brott mot ett barn från en gubbe.

Hmm, vad ska jag nu försöka spela? Smoke on the water försökte jag spela med gummiband på en linjal i barndommen.. Får leta vidare..
Natti

Dubbla dragningar på kontot

Ghhaaaa, Nordea har dragit ett köp två gånger på kontot. Dom stängde 20:00, nu måste jag vänta tills i morgon. Hoppas att jag kan sluta vara förbannad och lyckas med att sova.

Annars var det segare att springa idag, men jag tog mig runt 5 km. Jobbade över i går och var hemma först halv två på natten. Ställde fram klockan för 8 timmars sömn och började senare idag. Inte därför det var segt att springa, utan jag kände av tisdagens träning.

5 km löpning

I dag ökade jag till 5,1 km. Rekord för i år. Jag tittade på termometern som visade 7 till 8 minusgrader. Jag tog då på mig för mycket. Nu har temperaturen stigit till 6 minus, så det blev inte så kallt som jag hade trott. Skönt att få sprungit idag och inte struntat i det för kylans skull.

Plasma från solen. Jag får väl skynda mig och skriva färdigt och inte ha på datorn i onödan ;) Nja, så farligt är nog inte mängden idag. Synd att det drar in ett tunt lager moln, för jag vill kolla om jag kan se norrsken. Om ni är mer norr ut och klart väder, så gå ut och titta om det syns något. Kommer nog inte att synas så här långt söder ut ändå, men man vet ju aldrig.

Icebug underbart

Nej, det är inte en databugg jag skriver om. Det är mina löparskor som jag har när det är halt ute. Smarta dubb, som på bildäcken. Dom åker in när man trampar på hårt material som asfalt och sten, men i springor och på is ger dom utmärkt fäste. Det behövdes idag på min löparrunda, eftersom jag sprang på kvällen och det var minusgrader.
Annars har vi bara vilat idag. Ätit god mat hos svärmor, tack!

I morgon kommer jag att ta det lugnt, har plockat ut en ledig dag. Det blev för jobbigt förra gången när vi hade träffats (visommist).

Vi som mist i Lökeberg

Nu har vi varit på träff igen. Vi föräldrar som mist barn i cancer. Var därför jag tittade på filmen igår. Kunde ju inte berätta att huset står  tomt ;)


Det snöade för fullt, så det blev ingen promenad efter lunchen.

Vi pratade en del om Julen m.m. Känns inte lika tungt idag som förra gången, då alla berättade om sina barn om vad som hänt. Nu ska jag och Gunnel koppla framför TV:n.

Extra ljuslyktor borta

Var i minneslunden i dag och tände ett ljus. Dom fina extra lyktorna var borta. Det var å andra sidan bara två tända ljus i lyktan. Nu tre :)

Var bara tvungen att titta på denna film igen:
http://www.youtube.com/watch?v=OZPeJbn9jJw&feature=player_embedded

PS, jag har hittat den reservdel som inte tillverkas mer. Väntar på leverans.

Ghhhhaaaaa

I dag fick jag hem den sista delen till min stora helikopter och skulle börja reparera den. Då märkte jag att kroppen på helikoptern var trasig. Fästena till landningställen på kroppen hade gått av. Suck, denna reservdel verkar inte finnas till min gamla helikoptern. Dom har nog slutat tillverka den. :(

Å nu då?


Sovit dåligt i natt

Fick flytta fram klockan på morgonen och sova lite till. För jag hade hunnit somna innan klockan ringde för att gå upp. Tog det lugnt efter jobbet igår och sedan kunde jag inte sova. Somnade till, men vaknade igen. Och så höll det väl på. Fast det tog mycket lång tid innan jag somnade första rundan. Jag hade även svårt att sova natten innan, fast att jag sprungit innan. Men den natten sov jag lite mer.

I dag har jag sprungit 4 km och hoppas att jag kan sova bättre i natt. Det var tredje rundan och det kändes helt ok. Nästan så att jag funderade på att öka sträckan. Men, man ska ta det försiktigt. Det är bättre att träna lite än inte alls.

Nu ska jag varva ner så att jag kan somna i kväll.


Vinden, helikopter och löpning

Vinden
Har fortsatt med vinden idag. Det börjar bli jobbigt. Nu ska det upp hyllor där det är en massa bröte. Fyllde tre säckar med skräp och flyttade över grejer till dom hyllorna jag fått färdigt. Satt upp två hyllor på andra sidan. Har redan fyllt dessa med resväskor. Det står RMA på en av väskorna.......Helikopter
Vindstilla och jag passade på att flyga lite. Det är ju fortfarande ingen riktig vinter. Även om det går att flyga ändå, så är det trevligare när prylarna inte blir nersnöade.


Löpning
Trots att jag kämpat på vinden, så är det inte träning inför Gbg-varvet. Kroppen behöver få känna på löpningen. Det blev 4 km idag och är ju rekord för i år ;) Det är en liiiiten bit kvar till 21 km.


Fortsätter på vinden

I dag var det äntligen sol igen. Jag och Gunnel var ute på en promenad. Lite kallt i vinden, men är man bara klädd så funkar det. Sedan var det dags för att förtsätta på vinden.


Förborrade hål halvägs och slog i spiken innan jag monterade på vinden.Det finns ju olika lösningar för hur man kan göra. Jag vill ha hyllorna var för sig, ifall jag behöver ta bort en.


Det funkar ju :)


PS  jo, fjärrkontrollen kom i fredags, så vi tittar på film.

Jag sprang idag

Träningen har uteblivit. Har inte sprungit sedan den 17:e november. Då hade jag bara kommit upp till 5 km sträcka. Sprang 3 km idag. Kändes i fötterna efter 1,5 km och jag vände hemmåt. Inte mycket att springa Gbg-varvet på. Hoppas att jag kommer att fortsätta. Läkaren gav mig ju tillåtelse att träna. Eller tyckte att det verkligen vore bra.
Fortfarande ingen fjärrkontroll till parabol-boxen. I morgon är det fredagen den 13:e. Hur stor sannorlighet är det då att fjärrkontrollen kommer innan helgen?

ParabolÄntligen är den på plats. Fattas bara en fjärrkontroll då. Va?, jo det saknas en fjärrkontroll till den inspelningsbara boxen. Dom är av olika typ, så jag kan inte använda samma till båda. Ringt till Canal Digital, så får se när den dyker upp.

Denna kväll har jag varit på vinden

Dags att fortsätta med vinden. Vi flyttade in 1985, så det har samlats en hel del.


Här blir det svårt att förvara lådor.Nu har jag kommit en liten bit med golv. Det som tog längst tid var att spika fast brädorna på tvären över balkarna för att det skulle bli större yta att spika golvet på. Det var ju svårt att hålla balansen och isoleringen var i vägen. Bredden räcker för att gå på. När jag kommit ända bort är det dags med lite hyllplan på sidorna. Då kan det äntligen bli lite ordning på vinden. Jag har med andra ord, lite kvar att syssla med.

Tandläkaren
Det blev ingen rotfyllning i dag hos tandläkaren. Han behövde rensa och justera djupet ordentligt. Nu är det kliniskt rent och fyllt med bakteriedödande medel. Jag fick lite panik när han täckte över mun och även näsan med plastskydd för att det inte skulle komma in bakterier. Med en liten bomullsrulle kunde jag få in luft genom näsan. Om 5 veckor ska tanden rotfyllas.

Jordskalv i Halland

Det var en häftig rubrik. Det kunde kännas i Falkenberg. Enligt GP, så var skalvet runt 2 på skalan.
Jag har dock inget sett på denna sidan ännu: http://www.emsc-csem.org/#2
Kanske att den är mindre än 2.0 och då kommer den inte med. Men det tar ju lite tid att få sidan uppdaterad.
Skalvet jag får uppleva är nog när jag ska rotfylla min tand i morgon :)

Nu är rören framdragna

Äntligen är jag klar med rören. Det är bökigt att halvgå och krypa hängandes som en apa i ribstolarna. Det är 120 cm mellan takstolarna, så man får vara vig, för annars åker man nog igenom taket. Host host isoleringen är inte go att andas in.
I går var det fint väder och då fick man ju passa på. Jag och Gunnel var ute på en promenad. Var i minneslunden och tände ljus.
Sedan passade jag på att flyga lite med helikoptern. Julklappen funkar kanon. Nu slipper jag bli kall om fingrarna.
Sedan hämtade jag Annika som kom på besök. Då plockade jag ner resten som var i vägen för dagens arbete mer rören. Tack vare sortering från henne, så kunde jag köra flera sopsäckar till tippen.
Nu ska jag koppla av. Trots att det är massor av bröte kvar i huset som ska upp. Kanske att jag bygger ett golv på enkelt sätt. Något tips som klarar 120 cm utan att svikta? Råspont 22 mm tjock? 17 mm sviktar. 28 mm är kanon, men då blir det dyrt.


Brötar på vinden

Tänkte montera rör på vinden för kablarna till parabolen som ska upp på onsdag. Jag får inte plats med att få in rören i väggen, så jag får gå ner med gablarna från taket. Men jag slipper att ha kablarna runt väggarna genom flera väggar. Steg ett är att kunna ta sig fram. Har börjat med att plocka ner en massa bröte. Funderar på om jag ska lägga lite golv över ribborna så att man kan fylla på med mera bröte, men i ordnat förhållande. Först får jag se till att hinna med att borra hål och montera fast rören. Jobbar jag på bra och får tid över, så kanske jag får lite mer ordning på vinden.
Vill inte skrämma er med en bild på hur det såg ut på vinden ;)


Varit på läkarbesök idag

I går när jag skulle sova svartnade det till och stramade runt bröstkorg och magen. Det gick över på några minuter och jag förlorade aldrig medvetande. Det gick över på några minuter. Där låg man och funderade på vad det var och om man skulle ringa till sjukhusupplysning, eller vad det heter. Det tog många timmar innan jag somnade. Klockan 5:41 pep klockan och det var dags att stiga upp. Snosade automatiskt 7 minuter. Sedan gick jag upp, men gick och la mig igen efter toabesöket. Ställde fram klockan 2 timmar och lyckades till slut somna om. Vaknade vid 8-tiden och kände mig helt yrvaken, som om jag bara sovit i 3 timmar. Ringde till jobbet och sa att jag inte kommer idag. La mig ner och somnade igen till klockan halv elva då jag gick upp. Fortfarande mycket trött. Åt frukost och sedan duschade jag.
Åkte till närakuten för att kontrollera mig. Jag hade bra blodtryck och syresatte mig bra. EKG var kanon. Med andra ord hittade dom inget fysiskt farligt på mig. Läkaren tror att jag har två problem. Ett är att det är tryck runt bröstet på grund av att jag har ångest. Att jag ibland är på väg att svimma trodde hon att det kunde bero på att nervtrådarna ligger mycket nära magstrupen. De nervtrådar som styr tryck och puls. Det kan ju stämma med att jag var på toa strax innan. Två gånger tidigare i början på december var det i samband med att jag började äta. Jag frågade om det var OK att börja träna igen och hon svarade tvärt om att det är mycket bra att jag börjar igen.

RSS 2.0