Midsommarafton

I går var det våran bröllopsdag, men det dröjde länge på kvällen innan jag fick köpt blommor till frugan. Det var även kanonväder för helikopterflygning, men jag hade bara sovit ett par timmar på natten. Var helt enkelt för trött för att våga flyga.

I dag är det midsommarafton och jag och Gunnel har varit i minneslunden och lämnat prästgragar med en midsommarstång till Rebecca. Den satt i en liten kruka, men jag tog bort krukan och lite jord och tryckte ner den i en blomvas "strut" som det är på kyrkogården. Man får ju inte ställa blomkrukor i minneslunden. Dom ljus som jag och Annika tände tidigare i veckan lyste förtfarande.

När jag tog ner en kylbag från vinden ramlade det ner en stor kartong över mig, som var märkt med "Gossedjur Rebecca". Du behöver inte ta i så hårt, jag tänker på dig ändå ;)

Hoppas att ni får en trevlig midsommar, trots att det kommer lite regn.

Blåser eller regnar

Inget bra flygväder när man har en ny helikopter. Man vill ha flugit ett tag för att ge sig ut i denna blåst. I går väntade jag på att det skulle blåsa mindre och gav mig till slut ut till klubben. Väntade på att en skulle träna med ett flygplan. Sedan kom regnet innan jag kunde lyfta och det var bara att åka hem igen.
I dag tyckte jag att det var ok med vinden när jag åt frukost, men när jag väl kom ut blåste det redan mycket. Jag lyfte helikptern och hovrade lite, men blåsten fick mina ögon att börja rinna, så jag fick avsluta. Fick i alla fall känna lite på den nya helikoptern i blåsten.
Bättre flygväder tack!

Snuvig när jag gråter

Nej, det är inte förlusten mot England i fotboll som gör mig ledsen. Jag är ju inte sportintesserad, så det kvittar. Jag satt dock och tittade på fotboll, men gick ut för att sätta mig och njuta av det lugna vädret. Men, det hade börjat att regna och jag satte mig i hammocken. Den hade ju tak för regnet. Då kom jag att tänka på vem som verkligen ville ha den och det regnade. Det var ju två av Rebeccas favoriter. I hammocken kunde hon koppla av och i regnet kunde hon gråta utan att det syntes. Jag var blöt i hela ansiktet, men ingen såg mig..... Jag förstår nu att det finns nätter då ingen ser att man gråter. Jag var tidigare glad för att jag äntligen lyckats med att få min nya helikopter i luften och att den flög underbart. Men det går inte att gömma sig från tankarna på Rebecca, kanske en stund, men tankarna hinner i kapp.

Jaaaaa, jag har flugit

Äntligen kom den nya helikoptern upp i luften. Jag var på flygfältet i går och varvade upp den, men vågade inte eftersom det blåste för mycket för en första test. Jag fegade helt enkelt ut.
I dag åkte jag ut till klubben igen och där fanns flera duktiga helikopterpiloter. Dom flyger dock med paddlar, så jag fick ingen testhjälp, men när jag lyfte helikoptern kunde jag få lite tips. Så det blev flera start och landningar för att justera känsligheten på gyrot till servot för den bakre rotorn. Den ska reagera bra, men inte vagga eller vara nervös.
På den sista stigningen flög jag runte lite försiktigt och den flög som en dröm. Jag är så glad.
ÄNTLIGEN

Någon, vill inte att jag ska flyga helikopter

Då har jag varit på flygfältet för att testa min nya Logo 500. Jag var nervös, så jag började med min KDS 450SV och flög en stund tills den började knasa sig som om den tappade ork i luften. Där dök den i backen.
 
Sedan plockade jag fram min nya Logo 500 snurrade runt den på backen så att fliser flög från bakre rotorn. Vad hände? Tyckte att jag fått till inställningen korrekt. Sedan såg jag att en länk var lös. Innan eller efter att jag snurrat helin?

Min hurricane 550 saknar fortfarande delar, skulle ha beställt från china i stället för HAB (inget hört på över en månad).

Någon, vill inte att jag ska flyga :(

Tur att man kan glädjas åt Annikas och Christophers förlovning.

Annika och Christopher förlovade

Grattis till Annika och Christopher på deras förlovningsdag.


Det kom ett mms på mobilen, visste ingenting i förväg.

Helikoptern är klar

All egen tid den senaste veckan har gått till bygget av en ny helikopter. Det har inte hunnits med att blogga under tiden. Givetvis har det varit andra aktiviteter med.


Mycket att skruva med. Här kontrollerar jag servorna så att axlarna kommer rätt när jag monterar.


Den ska ställas in med hjälp av dator.


Äntligen är den klar för första flighten. Tyvärr är vädret inte det bästa, så jag får vänta.

Ett år sedan begravningen

I dag har jag inte varit i kyrkan, men väl på kyrkogården. Jag och Gunnel var i minneslunden och tände ljus och lämnade blommor. I dag har jag äntligen varvat ner lite och då har tårarna kommit. Det stundas många examen nu och dom är ju i Rebeccas ålder, eller som hon skulle vara. Det är flera som vi skulle kunna fira, men vi går till Rebeccas bästis Jennie.

Får se om jag kan växla om nu och bygga lite på min nya helikopter. Det blåser för mycket för att flyga med den lilla idag.

Kevin döptes idag

I dag var jag i kyrkan för andra dagen i rad. I dag var det gladare toner. Robin och Camillas pojke Kevin döptes i Varlakyrkan. Det var en fint dop. Efteråt bjöds det på fika och tårta.Varit på begravning

I dag var jag på begravning för första gången efter Rebeccas. Det gick ganska bra. Det var min systers kompis som begravdes. På söndag är det ett år sedan Rebecca begravdes.

Det har varit lite stressigt sista tiden. Jobbade även över i onsdag och kom inte hem förren ett på natten. Idag var vi även och hämtade ut den nya bilen och jag fick stressa från begravningen, vilket inte kändes bra. Men, nu är det gjort. Den blåa Polon är nu borta och det står nu en röd Toyota Yaris på tomten.


RSS 2.0