Den bästa semestern

Det kan ju ifrågasättas vilken semeser som var bäst, men Creta är det som kommer att vara det som ligger bäst i minnet. Kanske för att det var den sista semestern innan helvetet bröt ut.

Kan bara njuta av minnen


9 km löpning

Jag har sprungit lite försiktigt i dag. Tog mig runt dom 9 km, som fortfarande är rekord för i år. Blir spännande om jag kan klara av Gbg-varvet den 12 maj. Det hugg inte till i ryggen idag i alla fall. Lite känner jag i ryggen.

Det kom brickor till den stora helikoptern i går, så nu får jag se om jag kommer att få ihop någon i helgen. Det kan ju vara mer problem som jag inte vet ännu. I morgon får det bli lite avkoppling med film framför TV:n.

Ryggen hindrar träningen

Det är fortfarande inte bra i ryggen. Tog en träningsrunda idag. Har inte sprungit sedan en lugn tur i torsdags. Efter att jag sprungit ett tag fick jag ont i fötterna. Jag snörade upp skorna och sprang några meter och knöt sedan skorna mycket löst. Nu funkade det att springa igen, men då kände jag lite hugg i ryggen. Konsentrerade mig på att springa rak i ryggen. Jag kom på att jag tittade på skorna och det blir ingen bra löpstil. 6 km långsam löpning med stopp på mitten för att hänga ut ryggen i en träningsställning. Undrar om skorna är bra?

Det kom grejor till den ena helikoptern idag, men har inte hunnit titta om det blir bra. Ska jobba över i morgon, så då blir det inget mekande då heller. Får se om jag hinner med lite mekandes i helgen. Kommer väl lite brickor i morgon eller på torsdag till den andra helikoptern. Sedan får vi se om jag får ihop någon helikopter, eller förhoppningsvis båda.

Huvudvärk och ryggvärk

Det har inte gått över.
Fick i alla fall städat bort lite mer torra växter. Var sedan på tippen och slängde allt ris. Nu har jag 12 besök kvar för i år. Dom har lagt max 15 besök/ år i Kungsbacka. Man får åka fler gånger, men då kostar det 250:-/ gång. Nu är gräsmattan fri från skräp. Sedan la jag i lite gräsfrön där det var slitet och strödde över med lite jord. Nu är det snart dax att ställa ut Fido.

Tror att det är bra att röra på mig för ryggens skull. Men, huvudvärken gjorde att jag inte sprang i dag. Tog en promenad till minneslunden i stället. Tände ett ljus och städade ur våra gamla som var kvar i lyktan.

Blää, i morgon ska man upp mitt i natten. Jag hatar sommartid.

Hjälp

Jag orkar snart inte mer. Jag har Annika och Gunnel som håller mig ovanför vattnnivån, men inte mer.
Jag saknar mina samtal med Rebecca, då vi kunde prata om allt. Så mycket att jag inte tänker berätta allt. Jag har ingen som jag kan prata om mina känslor om hur jag känner. Både Gunnel och Annika lättar på sitt hjärta om sina känslor, men är ändå inte i närheten av hur "täta" jag och Rebecca var. Hon var inte bara min dotter, utan även min kompis.

Fortfarande ont i ryggen

Det gör fortfarande ont i ryggen. Jag lyckades jobba på fredagen. Kanske ett löp-pass är medicinen? Nja, hade även ont i huvudet på kvällen. Vaknade med huvudvärk och ont i ryggen.

Skulle reparera min lilla helikopter och det flöt på bra, men märkte att ett servo var trasigt. Fortsättning följer...

Vad gör man då med ont i ryggen och ingen helikpter som har alla delar att reparera. Givetvis tar man då fram en stege och plockar ner ett skatbo som har stört mig länge. Det ligger hela tiden en massa pinnar på gräsmattan som stör robotklipparen och skatorna för ett himla väsen.


Trädet är högt, så jag fick ta förlängardelen.


Mycket skräp var det i trädet.

Ryggskott

När jag gick upp för trappan på jobbet hugg det bara till. Jobbigt med smärtan, men jag tänkte direkt på Göteborgsvarvet. Jag rörde på mig och la mig på en massagebänk och sträckte ut och hängde ut ryggen lite i trappan. Det blev inte värre än att jag stannade kvar på jobbet, fast att det smärtade.

När jag kom hem så var det ju torsdag. Jag smörjde in ryggen med salva och tog en löparrunda. Jag var noga med att jag hela tiden var rak i ryggen, så att det inte skulle bli någon snedbelastning och jag sprang givetvis lugnt. Kortade även ner sträckan till 6,4 km. Vid halva sträckan stannade jag till vid några redskap som dom satt upp vid motionsspåret. Där hangde jag lite i en ställning för att sträcka ut ryggen och sedan sprang jag tillbaka. Sedan var jag noga med att stretcha, men inte för hårt. La mig även på golvet och drog upp knäet högt upp, ett i taget.

Smärtan är ju inte borta, men jag kan röra på mig. Tar och smörjer in mig innan jag lägger mig, så får vi se om jag kommer upp ur sängen i morgon. :)

Nära göra en groda

Nej, jag har inte varit ute i mörkret och kraschat en helikopter. När jag var ute och sprang, såg jag i sista stund en groda i motionsspåret. Jag lyckades undvika att trampa på den. Hade inte en tanke på att det kan finnas grodor nu. Såg tre stycken på min löprunda. Det måste väl betyda att våren är här. 9 km blev rundan och jag sprang i mördarbacken utan att gå ett enda steg hela vägen runt.

Första paketet med reservdelar kom i dag. Det är RubinRC som är så snabb på att leverera. Det andra paketet kommer från England, så det tar väl någon dag till. Bladen kostade 229:-, annars var det inga dyra delar. Det är fördelen med att krascha den lilla helikoptern.

Var och letade efter en bricka i Alingsås idag till den stora helikoptern, men den jag hittade var tyvärr en aning för stor i diametern. Den kommer att nypa åt lagret, så att den inte kan snurra fritt. Kanske att man kan slipa ner den mot en slipsten? Det är inte mycket som ska bort, för vi pratar tiondelar av mm.

Ghaaa

Det blev ingen riktig sömn i natt. Somnade vaknade somnade vaknade..........
Har inte jobbat idag, steg upp halv tio. Åt frukust och tog det lugnt.

Sedan kom jag på att det kanske är bra att beställa delar till helikoptern som "hoppade groda" i söndags. Jag var inne på en hobbysida och plockade korgen med prylar. När jag skulle betala skulle jag aktivera köp på internet på banken. F-n, då har Nordea problem med internetbanken. Tog nog en timma innan jag fick aktiverat köp på "internetkortet". Jag passade då på att aktivera för två köp. Sedan gick jag in på nästa internetbutik och plockade några prylar i korgen. När jag skulle betala, så funkade det inte. Ghaaa, jag har fått IE9 installerat automatiskt via update fråm microsoft. F-n ta Microsoft. Skrev ut det jag hade i korgen och loggade ut. Startade upp jobbdatorn och loggade in på sidan och då var prylarna i korgen kvar. Då kunde jag betala. Nu var klockan redan över 12.

Dags för lunch, men det jag hade bestämt mig för var slut (självklart). Jag fick ta något annat. Sedan gjorde jag lite vardagsärenden.

15:30 Nu var det dags att börja skruva på den stora helikoptern, eftersom jag tappade lusten i går. Plockade fram prylarna och började meka. Då märkte jag att det fattades en liten ynka bricka, va f-n. En liten bricka på 5x9x0,25 satte stopp på byggandet. Det är någon som inte vill att jag ska hålla på med detta, eller? Var runt i Kungsbacka och letade efter en bricka, men ingen hade en så tunn bricka. Tittade på nätet, men hittar ingen där heller, va f-n, ska jag inte kunna bygga ihop den?

Kan väl summera dagen som en svordommars dag. Ville bara koppla av, med lite skruvandes på min helikopter, för att samla kraft att jobba i morgon.

Idag var ingen bra dag

Efter att jag skulle ha flugit lite med den lilla helikoptern skulle jag sedan laga den stora. När jag kraschade gick luften ur och jag ville inte göra något. Jag orkar inte när det tar emot. Lite senare bestämde jag mig i alla fall för att springa. Det gjorde ont i fötterna och jag knöt om skorna flera gånger, jag fick även ont i vaderna och var allmänt orkestrött. Jag sprang sakta, men gick vid några branta backar. Smärtan i vaderna och trötthet gjorde att det inte gick att springa i branta partier. När jag kom hem ringde frugan och sa att hon åt pizza, så jag missade det. Gunnel och Annika var hos mor/ mormor för att hjälpa till att städa ur den gamla lägenheten. Gunnel sa att bilen var konstig, ville inte veta mer, orkade inte höra att bilen var trasig.
Sedan kom dom hem och jag körde Annika för att handla ovh åka till lindomme. Men innan åkte vi upp till minneslunden och tände ett ljus. Det hade börjat mörkna och det regnade, men vad glad en fågel (Rebecca?) blev när vi kom till minneslunden. Hon behövde verkligen ha ett ljus i regnet. Eftersom det var så mörkt, så måste det varit Rebecca som kvittrat.
Nu är klockan 20:15 och jag är helt slut, men jag får försöka hålla mig vaken ett tag till, för det är sista (tror jag) avsnittet på Äkta människor.

Krasch

I dag skulle jag testa det nya systemet på helikoptern utan paddlar. Jag varvade upp helikoptern och försökte lyfta, men den hoppade till som en groda och landade uppochner. Vet inte vad som hände?


Bara att beställa delar igen, om jag inte har alla hemma?


Vart tog skruven vägen framtill på swashplattan för servot? Var den orsaken till kraschen eller försvann den efteråt? Skulle gissa på att detta är orsaken till kraschen.

Att byta vid första snabbtitten:
Blad
Bommen
Stag till bommen
Stora kugghjulet
Huvudmasten, den brukar bli sned.
Axeln i bladhållaren?
länkarm (på baksidan i bilden)
Skruv som fattas

Visommist

Nu har vi träffats igen, visommist gruppen. I dag har vi pratat om begravningen m.m. Jag har för det mästa stängt av knappen på att känna efter och går omkring som en robot utan känslor. Eller, jo visst reagerar jag när jag minst anar det. Det kommer saker som triggar igång tankarna när man minst anar det.

Nu är Annika här och vi ska titta på film. Får bli ett kortare inlägg, så att jag hinner träffa henne lite mer :)

8,88 km löpning

Ha ha, visste inte hur jag ville runda av siffran, men på hemvägen sprang jag lite annorlunda. Ska försöka komma ihåg att ta den vägen åt båda hållen nästa gång och se om det kan bli 9 km. Då blir det 9, 12, 15, 18, 21 km beroende på hur många varv jag tar runt fors och lite lättare att hålla reda på.

Annika, du behöver inte vara orolig att du borstar tänderna för hårt, för du har väl sett min tandborste någon gång? Dessutom går du regelbundet, så dom hinner varna dig.

Nu fungerar helikoptern

I dag kom den lilla USB-adaptern som gör det lättare att ställa in fartreglaget med. Jag börjar med mindre avancerade inställningar. Det viktigaste är att först få helikoptern att flyga. Jag fick även hjälp från forumet RCHELI att ställa in nivån för max och min, som fartreglaget reagerar för. Jag hade glömt att jag tidigare hade en mjuk inställning för spakrörelsen i mitten på radion, så det gick lite vingligt och det var nära att jag satte bladen i asfalten. Men det gick bra.

Tandläkarbesöket gick fint. Min första kontroll hos tandläkaren på 2000-talet. Jag hade flera småhål, men inget som behöver lagas (än, om jag sköter mig). Jag hade även borstat för hårt, så att tandköttet blivit skadat. Detta växer aldrig tillbaka, så det får jag leva med. Mycket tandsten var det. Så mycket att jag fick en ny tid för att ta bort det, eftersom det kommit ner under tandköttet med tidens gång.

Det känns lite konstigt att sitta där i tandläkarstolen, för det var ju där som allt tråkigt började för Rebecca..........

Seg träning idag

Kroppen är fortfarande sliten efter lördagens flytt. Man märker att man inte är 20 längre och har ett kontorsjobb. Lyckades ta mig runt 8,7 km, men det var jobbigt.

Planeterna är lite närmare varandra idag. Kunde ju se dom under löparrundan.

Tänkte laga min stora helikopter i går. I alla fall fortsätta utan att bli färdig. Helt otroligt, men det fattades en del till. Det var trycklagret som alla små kulerna kom ifrån och inte det vanliga lagret. Hade slarvat med att se vad det var som dröste isär. Nu får jag ju bytt alla lagren, vilket inte är helt fel.

I morgon ska jag på en vanlig tandläkarkontroll för första gången på 2000-talet. Kors i taket :)

Jupiter och Venus

Nu har jag sett dessa planeter i väst. Dom syns bäst vid denna tid. Dom kommer att korsa varandra under veckan. Titta varje kväll, så ser ni hur dom närmar sig varandra, för att sedan glida ifrån varandra. Nej, ni ser inte att dom rör på sig.

Det blev inge löpning i helgen. Det fick räcka med flytten.

Helikoptern har fått ett nytt fartreglage och den fungerar ihop med övrig elektronik. Nu ska jag bara bli vän med inställningarna, men har då fått reda på att jag behöver en USB-adapter för att komma åt alla inställningar. Den är nu beställd.

Stenhård träning i går

Nej, jag sprang inte. Det var flytt i går för svärföräldrarna. Jag var så trött på kvällen att jag inte ens orkade skriva något i bloggen. Det är mest i överkroppen och vaderna jag känner av från gårdagens "pass". Det var nog många år sedan överkkroppen fick någon träning. Vi fick en god middag efteråt, tack.
Sitter nu och pillar på min helikopter och hoppas att den kommer att fungera. Pillrigt att löda kontakter när man inte har något skruvstäd. Har inte hunnit med den innan i helgen.
Frugan hostar vidare, men fick en "rekordelig" medicin utskriven i fredags, så nu går det bättre. Men så fort hon pratar eller anstränger sig är det kört. Krya på dig.

8,7 km med dubbskor

Det slog om till minusgrader i den våta vägbanan. Det var bara att snurra på sig Ice-bug skorna. Jag lyckades ta mig runt på min 9-km slinga, som ju har visat sig vara 8,7 km. Det var snöis kvar i spåret på Forsbanan. Annars hade snön smält bort på asfalten, men det var nu is av den blöta vägbanan. Fast på vissa ställen hade det hunnit torka upp. Dubbarna gjorde sitt jobb. Jag fick ta några gåsteg i mördarbacken, men ändå var medelfarten inte så farligt långsam. Jag kommer att springa några gånger på denna sträcka. På lördag är det inplanerat ett träningspass med att bära möbler. Ska hjälpa till med byte av lägenhet för svärföräldrarna. Hoppas att jag är frisk då, för frugan går omkring och hostar.

7,6 km löpning

Jag fortsätter att smyga på sträckans längd. I dag gick det dessutom fortare än i söndags. Tur att jag fick komma ut och få lite luft. Har annars bara varit ute och köpt lunchmat. Frugan är sjuk och behöver lite mat hon med. Krya på dig.
Jo, vi tittade på en tre timmar lång film i helgen med. Ice 2020 och den var bra. Om man nu gillar den typen av filmer ;) Har två filmer kvar att se innan fredag, eftersom jag hyrde 3 st.

Hela helgen försvann

Soligt och fint i helgen och vad gjorde jag då? Skulle bara bygga om min lilla helikopter så att jag flyger utan paddlar. Paddlarna används för att helikoptern ska vara stabil i luften, men nu ska den bli stabil med hjälp av elektronik i stället. För att förstå lite vad jag pratar om så har jag en bild nedan. På det högra huvudet (bladen ska sitta där men är ej med på bild) är det paddlar och det vänstra huvudet är för utan paddlar. Det är med andra ord mycket färre delar på en helikopter utan paddlar.


Paddellöst och med paddlar.Detta är elektroniken som hjälper till att hålla helikoptern stabil i luften.

Problemet är att nu kan jag inte få motorn att snurra och det funkar fortfarande inte. Jag har fått igång den med extra elektronik och extra batteri, men det fungerar inte som det är tänkt. Jag har inte ens hunnit skriva något i bloggen. Jag tror att fartreglaget på helikoptern inte fungerar ihop med mini V-bar. Frågan är bara vilket fartreglage som funkar?

Nu ska jag snart ut och springa. Jag han i alla fall med en runda i söndags på 7,2 km, men det var också allt.

7 km löpning

Kände inte för att springa idag. Det var fortfarande känningar av tisdagens tempoökning. Jag intalade mig om att jag skulle springa lite grann för att det inte skulle bli något mer avbrott, för jag sprang ju inte i helgen.
Men, det är ju mars nu, så det var bara att öka på streckan. Kan inte fippla runt med för korta löprundor om jag ska orka med Gbg-varvet.

Efteråt åt jag god mat som frugan lagat, tack.

Jag jobbade hemifrån idag, så jag kunde ta en helikopterflygning på rasten :)
Kanske hinner meka lite helikopter i helgen, men det beror på om det kommer delar i morgon.

Nu har jag pinat färdigt mig för idag, så nu kan jag titta på andra som kämpar i Lyxfällan och Biggest loser.

RSS 2.0