Vi som misst träff

Då har vi varit på en ViSomMisst träff igen. Vi var på ett mysigt ställe i Frillesås. Idag var det inget speciellt tema, utan vi pratade om allt möjligt. Som vanligt skriver jag inget om vad som sades.

Hinner varken att flyga eller bygga på helikopter i helgen, men det hinns med senare...

Första träningsrundan sedan Gbg-varvet

I dag sprang jag för första gången sedan Gbg-varvet. Det blev en runda på 6 km. Det var svettigt värre, men skönt nu när kroppen varvat ner och man fått duscha. Jag kände verkligen att jag behövde springa idag.


I går kom det ett paket på posten. Nu har jag mycket att skruva och ställa in. Inget är färdigbyggt. Det är mycket skruvar, brickor, muttrar, lager och annat i lådan. Och, det som ligger framför ska också in i helikoptern. Till slut ska det bli en ny helikopter. Den ska ersätta min gamla stora.Flugit lite

När jag kom hem idag efter en kanonfin dag i Alingsås, så mullrade åskan runt omkring Kungsbacka. Men, det kom aldrig något regn hos oss, eller åska. När åskan dragit lite längre bort åkte jag bort till klubben och flög lite.

I går tvättade vi rent våran lilla bil (Polo) för att Toyota skulle kunna titta på den för inbyte. Både invändigt och utanpå. Det blev en svettig dag i värmen. Jo, vi ska köpa en Toyota Yaris. Sent på kvällen han jag åka bort och flyga lite. Vi han även med att grilla, mums.

Vila i fred Roland Brandt

Idag har min kompis Thomas far lämnat oss efter en tids sjukdom. Han blev 83 år. Jag har tänt ett extra ljus i kväll.


Ernst Roland Brandt

Rebeccas namnsdag

I dag är det för dom flesta en ledig dag, eller kanske Norges nationaldag. För mig är det Rebeccas namnsdag, men jag har ingen att gratulera. Har tänt ett ljus på soffbordet.

I går var det plötsligt läge för att flyga och jag passade på att ta några rundor med min lilla helikoptern. Den stora saknar delar.

Sprang Göteborgsvarvet

Har nu firat med Pizza och starköl. Vilket som var godast behåller jag för mig själv. Jag tog slut vid götaälvbron. Sedan blev det gå och springa vartannat. Det blev lite drygt den tiden som jag räknat med för min kondition (beräknat 2:21). Tiden blev 02:22:53. Ganska bra gissat ändå.

5 KM  00:30:50
10KM 01:01:21
15KM 01:35:50
20KM 02:15:17
Mål    02:22:53

Grattis Gerth till en bra tid. Sprang Johanna med köpt nummerlapp?
Grattis Mikael Rörqvist till en tid under två timmar på första varvet.

Startnummer 50892

Brrr, vad kallt det är. Nu vill jag inte ha för varmt, men det här är ju svensk vinter. Som vanligt är jag irriterad i halsen. Undrar varför det blir så varje år? Nåja, ingen feber har jag, så jag springer i alla fall. Det har ju funkat dom andra åren. Vet inte vad jag ska ha på mig i kylan. Korta tajts (typ cykelbyxor), men vad ska jag ha på överkroppen. Blåsten som jag får på mig när vi springer upp till götaälvbron är svinkall när den kommer från norr, vilket verkar vara dagens väder. Blir det en regnskur i det läget blir det ju inte bättre.
Klockan 15:19 släpper dom iväg mig och jag beräknar vara i mål 17:40.

Göteborgsvarvet närmar sig

Jag är inte alls förberedd inför Gbg-varvet. Efter prommenaden i lördags med tunn jacka utan mössa i det kalla vädret har jag haft lite ont i huvudet och varit irriterad i halsen. Som en början på en halsinfektion med långvarig hosta, men som inte bryter ut. Vet inte om det är allergi eller baskelusker som jag kämpar emot. I dag sprang jag ändå lite. Sprang i 4 minuter i mina gamla skor för att se om det kan gå fortare, men det funkade inte. Sprang sedan 3 km i mina nya skor och det kändes mycket bättre. Gelen gör att det tar lite energi, men kroppen mår mycket bättre med mer stötdämpning. Jag har för lite träning för snabbare skor. Hoppas att jag mår bra och kan delta på lördag.

Saknar Rebecca...

Saknar den tid innan vi visste......
Vi har lämnat blommor vid minneslunden.


Vi har tänt ljus. Tyckte det var en mysig bild där man ser våren på spegelbilden i glaset.


Givetvis har ett ljus lyst hemma i många timmar. Jag flaggade idag med våran fasadflagga, för det kände jag för.
Sedan var jag uppe i minneslunden en gång till när det var mycket mörkare.

Till minne av

      Till minne av

Rebecca Maria Aronsson

som gick bort 7 maj 2011.

 Tack till alla för ert stöd

  under begravningen.

  Saknar dig mycket!

  Mamma och Pappa

Annika och Christopher


Träff, avslut från sjukhus

I går var vi på en träff där vi föräldrar som mist barn förra året träffades. Det var läkare och sjukskötersor med på träffen. Vi var många som redan kände varandra genom Vi Som Misst gruppen. Vi tog en promenad innan lunchen, men jag skulle inte ha gjort, för jag hade för lite kläder för att visstas utomhus. Nu känns det som om jag är på gränsen att bli sjuk igen. Det blir ingen träning idag som jag hade tänkt.

Först idag har vi lyft fram soffan och fotöljer och städat ut och lagt på våran nya matta. Den passade kanon. Första ogräsrensningen idag för i år. Jag bara hatar att rensa ogräs.

Ingen helikopterflygning. Måste få till inställningarna först. Jag har mer att lära mig om hur det fungerar.

12 km löpning

Nu fick jag äntligen sova en natt. Idag kunde jag jobba som vanligt.

Jag har sprungit 12 km idag och det blir ingen längre sträcka inför Gbg-varvet. Nu får jag springa kortare löpningar för att inte var träningstrött inför loppet.


Sov inget i natt

Det gick bara inte att somna. Jag sov lite mellan 3 och 5, inte hela tiden. Sedan somnade jag vi 9-tiden och vaknade vid 10:30. Gick upp och åt frukost och satte på kaffe. Sedan ringde jag runt för att försöka få resept på sömntabletter. Jag ringde försent, för dropp in tiden var mellan 9-11. JAg pratade med sjukvårdsupplysningen och jag föreslog närakuten, men då sa hon att dom inte gärna skriver ut recept. Hon sa att dom hade uppe till 19 på vårdcentralen, men jag sa att dom bara hade droppin till 11. Hon tyckte jag skulle åka dit och prata med dom. Jag duschade och åkte dit. Mycket riktigt sa hon att det var stängt för bokningar och hänvisade till närakuten. Jag sa då att dom förmodligen inte skriver ut recept och det förstod hon. Hon sa att hon kunde kolla med en sköterska när deras rast var slut. Det kom en sjöterska och vi gick till ett rum, men när hon kollade i datan, så fanns det ingen tid över hos någon läkare, men hon sa att jag kunde sätta mig och vänta, så slulle hon kolla med läkare. Jag förklarade för henne att det är årsdagen om 5 dagar för min dotters död. Lite senare kom hon och sa att det var klart och jag såg förvånad ut. Läkarn har skrivit ut sömntabletter och jag behöver inte betala. :)

Jag har gjort klar deklarationen för Rebecca och jag och frugan har skrivit på, så nu behöver jag inte ha det i tankarna i natt.

Nu ska jag ta en tablett och se om jag kan sova. God natt.

9 km löpning

Var svettigt att springa idag mitt på dagen, men jag hade vatten med mig. Fick inte tid över att springa senare. Sedan var vi hos Tore och Karin och åt mat. Annika var med.
Inget helikoptermekande har jag hunnit med idag, men jag har fyllt i K4-blankett för Rebeccas aktier. Ska bara fylla i siffran på deklarationen (vill dubbelkolla först) och lämna in i morgon. Båda måste givetvis även skriva på.
Ogräset växer på bra i trädgården, men har inte orkat ta det ännu. Fido klipper i alla fall gräset, eller inte hela förstås. Jag har spärrat av för att jag sått lite gräs där Fido busade i höstas när gräset var nerdränkt av regn. Gräset frös inte trots att jag hade sått innan frosten slutat härja. Gräset växer på.

RSS 2.0