Annika tvättade altanen i går.

Annika har fått ett sommarjobb.


Först tvätta av altanen och seda olja in den. Nu regnar det, så det är lite svårt med torkan.
Hmm, stupröret behöver också få sig en omgång, men vem har bråttom.


All cancer inte borta?

Nu har vi fått svaren på proverna av de delar som opererats bort. I bröstkorgen har dom lyckats få bort allt med marginal.
Däremot var avgränsningen diffus på benbitarna i knäet. Med det menas att det var tumör ända ut till kanten, vilket inte kan uteslutas att det kan finnas kvar i benet. Därför kommer hon att få behandlingar med strålning. I bröstkorgen kommer dom inte att strålbehandla vilket är underbart. Vi har inte fått tider ännu, men dom har fått en remiss från barncanceravdelningen och kommer att höra av sig till oss.
Igår gick Rebecca en längre sträcka på kryckor, grattis.

Annika studerar vidare

Att mitt i sommarvärmen köpa en bok inför den nya terminen måste vara ett bevis på att man vill fortsätta att studera. Att sedan börja läsa den är väl ännu ett steg i rätt riktning. Bara det inte blir för myket av det goda.
Lycka till med fortsatta studier.
Nu har rödmanneterna dykt ner i djupare vatten (=borta från stranden) och Annika tycker det är underbart att kunna bada igen.


Blev både och

Ha ha, kunde ju inte låta bli att flyga två rundor. Flög lite försiktigt, eftersom jag bara har en hel helikopter. Sedan kom jag in och tittade på Man in black (för 4:e gången). Den är fortfarande en klassiker som kan ses igen, med glimten i ögat. Frugan gav dock upp vid avbrott för nyheter. Två glas vin och tre öl.. kanske dags att lägga mig. Blev glad över att Rebecca får lite "ledigt". Körde runt med henne i ICA-affärerna i hennes rullstol och tänkte att det var ytterligare en sommar hon missar som barn... Men man får bara inse att hon hoppade över tonårsrevolten. Det kan ju vara lika spännande som ett år på sjukhus.. typ. Hon gick från barn till vuxen. Någon vuxnare person vid den åldern kan man ju leta efter.

Äntligen behandlingen över för denna gång

Släpp fångarna loss det är vår. Ja varken fångar eller vår, men nu får Rebecca vila ut några veckor. Givetvis blir det blodprover, men inte Cellgifter på två veckor.
Igår tittade Thomas, Maggan och Andreas förbi och jag passade på att skrämma dom med den stora helikoptern. Thomas märkte att jag har lärt mig lite mer än sist. Mellanhelin saknar fortfarande en liten ynka reservdel. Jag försökte böja tillbaka delen, men då gick den av. Kanske tur det, för tänk om den gått sönder i luften.
Fint flygväder.. sällskap med frugan eller flyga? Hmmm..

Lyckad operation

Idag har Rebecca fått in en ny portakat (skiter i hur det stavas) inopererad. Det gick som planerat. Idag startade dom behandlingen med Cellgifter. Det är samma som innan operationen. Det blir tre fem-dagarskurer som startar var tredje vecka. Sedan vet vi inte mer.
Idag sover Dennis över på sjukhuset med Rebecca för första gången. Dom ville ha henne kvar över natten efter operationen. Annars får hon åka hem varje dag om det inte blir problem.

Grillat Lamm

Första gången i mitt liv som jag grillat lamm-kött. Det  smakade gött. Vi var på sjukhuset i 5 timmar. Skulle bara röntga och ta antibiotika. I morgon skall dom operera in en portakat för att påbörja cellgiftsbehandlingen. Det blir till och börja med 3 st 5-dagarskurer. Samma som tidigare, då hon kan åka hem varje dag om det fungerar som det skall. I dag fick äntligen Susanne på avdelningen träffa Dennis, som Rebecca har pratat om. Hon har ju varit nyfiken. Efter dessa behandlingar har dom ännu inte bestämt sig om dom ska ge mer eller inte.

PS. Min mellanhelikopter är fortfarande inte lagad. Köpte för lite delar.

Krasch


Ha ha, skrattade åt en annan som kraschade utanför Åby. Nu fick jag tillbaks.
Lyckades även att knäcka kroppen på helin (båda sidor).

Rebecca har kommit hem

Äntligen har Rebecca fått komma hem. Visserligen skall hon in till sjukhuset i Kungsbacka varje dag för dropp i blodet. Det blir ny sorts antibiotika i morgon, så det kan ta lite längre tid. Jag är med i morgon och hjälper till, men kommer att jobba torsdag och fredag, vilket blir dom sista dagarna innan semestern. Vi kommer att vara hemma hela semestern. Det blir förmodligen cellgiftsbehandling igen för att ta bort eventuella cancer-celler som far runt i kroppen.
Pojkvännen har kommit upp och nu är Rebecca på gott humör.

Rebecca går på kryckor

Äntligen har hon börjat gå korta bitar med kryckor. Det är första dagen efter operationerna. Givetvis har hon även idag varit ute med rullstolen för att få lite frisk luft, hur frisk den nu är i Gbg. Jag har jobbat idag, men tar över övernattningen och kommer inte att jobba i morgon. Vi vet ännu inte när hon kommer hem. Dom måste få kontakt med hemvården eftersom hon fortfarande behöver antibiotika i blodet (med dropp). Detta för att hon fick en svampinfektion i blodet. Annars börjar det bli dags nu. Längtan hem för Rebecca är enorm.

Nya funktioner i din gamla Canon kompaktkamera

Hej
Har din gamla kompaktkamera från Canon för dåliga funktioner? Köp inte en ny, utan hacka den i stället.
Här är en video på hur det fungerar:
http://www.youtube.com/watch?v=o4eiUEpOGqo&feature=related

Här hämtar du programvaran:
http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK

OBS, gå inte utanför vad kameran klarar. Kör inte på 1/4000 om kameran bara klarar 1/2000 som snabbaste tid m.m.

I kväll har jag flygit

Äntligen har jag flygit mina helikoptrar. Fyra gånger med mellanhelikoptern och två gånger med den stora. I slutet fick jag panik på knotten som ville äta upp mig.

Varför dessa sattyg? Måste man köpa en pryl för 7000:- för att slippa? Inte något för min plånbok. Jag har i stället beställt doft-pryl och uv-lampa till min billigare fångare. Den riktigt billiga prylen som jag köpte för tre dagar sedan har fångat en en hel del knott, men det är bara dom som kommer nära. Den plockar jag bort när prylarna kommer hem.

RSS 2.0