Klipp då da, fårskalle

Det funkade ju inte.. och inte bääääh-ar den heller. Måste vara fel i reklamen.
Automower 305

Ändå visade jag honom en ritning på tomten.
Gräsytan på tomten.


Annika har fått sin nya Ukulele.
Annika nya Ukulele


Rebecca verkar dock ha fått vätska i lungan. Det låter så när läkaren ha lyssnat. Hon kommer att få tabletter som skall hjälpa till att driva ut vätskan. Hoppas att detta inte sätter käppar i hjulet, så att hon missar resan till London den 5:e maj.

Rebecca kvar på sjukhuset

Rebeccas infektionsvärde (CRP) har ökat till 260 idag. Hon är vaken i stunder och sover lite då och då. Tror att det är en kombination av att hon inte får sin normala medicin utan istället morfin och att hon har en infektion. Vi är fortfarande isolerade på rummet = jag/frugan får inte gå runt på avdelningen. Inget svar på blododlingen och vi vet inte varför hon har infektion.
Hon har fått i sig 700 ml drickyoghurt idag. Bättre än inget. Hon har uppdaterat sin blogg idag.
http://rebeccamariaaronsson.blogg.se/

Annika kommer nog förbi och hälsar på i morgon efter skolan. Kanske hon äntligen då får sin Ukulele som är beställd. Då får vi se hur den ser ut.

11,6 km idag.

Jag bytte av med frugan idag, så hon får sova över på Östra. Fick liten egen tid och passade på att ta en träningsrunda. Nytt rekord för i år. Då var mina mål för att starta i Göteborgsvarvet avklarat. 6 km innan mars slut och 10 km innan April slut. Det kommer givetvis att bli tufft på Gbg-varvet, men jag får gå en del som förra året då jag inte heller var tillräckligt tränad. Nu får vi se om jag kan starta. Beror ju på hur jag och Rebecca och övriga mår den dagen. Det skulle i så fall bli den 10:e gången, vilket jag ser fram mot.
Nu kan jag byta med frugan och vet att jag fått träna. Det känns bra att få röra på sig när man inte fick lämna rummet på sjukhuset. Dom är ju rädda för eventuell magsjuka, vilket jag inte tror att det är.

Rebecca lite piggare

Hon har sovit till och från här på sjukhuset. Det blir en massa provtagningar och byte av dropp.
Jo vi fick ju åka in sent i gårkväll. Vi fick inte ut henne till en bil på grund av magsmärtorna och utmattning. Det blev till och ringa 112 och dom skickade en ambulans. Inte med blåljus. Vi fick vänta en bra stund, för det visade sig att dom skickade en från Varberg eftersom Kungsbackas redan var ute och körde. Det var ju påskafton med andra tråkigheter som alltid.
Hon spydde även tidigt på morgonen (vi upplevde som på natten). Jo hon fick upp en hel del igår och temperaturen var då 41 grader. Vi ringde då till Östra och nu är vi här.
Det blir nog några dagar här medans infektionsvärdet går ner (CRP 160). Hon får nu antibiotika i blodet som är starkare än vad som kan ges i tablettform. Det var jag som följde med ambulansen till sjukhuset och det blir byte så att frugan sover här kommande natt.
Varför hon är dålig vet vi inte. Dom missade att ta prover på det som kom upp. Blododlingen har vi inte fått svar på.

Rebecca 41 grader

Troligen åker vi in till sjukhuset. Vi väntar på att dom ska ringa tillbaka. Frågan är om det finns plats på Östra.
Vi hörs..

Det blev Östra, dom ringde nu.

Rebeccas feber borta på morgonen

Rebecca hade hög feber i gårkväll, men den är nu borta på morgonen (ööh 11:00). Det kan ju komma tillbaka i kväll, för det har hon varit med om förut. Men nu är nu :)

Glad påsk!

Nu vet jag hur en robotgräsklippare fungerar

Det är så tekniken fungerar:
http://www.youtube.com/watch?v=VtUWR5RSqdY&feature=related

En kraschad helikopter, en kvar :)
Rebecca har feber i kväll, hoppas att det går över tills i morgon. Vi har grillat idag och hela familjen var samlad samt att vi tittade på film.

PS, tack för grattulationerna.

Brand i Hede

Inte så farligt, men det kunde blivit en stor brand. Det var på ängen norr om Hede, där jag för övrigt brukar flyga helikopter. Det gjorde jag även innan branden, men jag såg inga ungdommar, så det var förmodligen en ciggarett utslängd från en bil. Jag sprang även förbi när jag var ute på min träningsrunda och det hade inte tagit sig igen. Det var tur att någon ringde snabbt till brankåren. När en granne närmast ängen på gatan ringde, så hade dom redan fått larmet.

Första grillningen

Äntligen har vi grillat för första gången i år. Tyvärr missade Annika detta. Det var jag, frugan och Rebecca som mumsade grillat i dag.
I går var det en seg löpning. Jag hade på torsdagen sprungit snabbare dom 8,7 km, men jag tog mig igenom 8,7 även på lördagen. Det har blivit varannan-dags träning nu.
Rebecca har varit lite segare efter "magförgiftningen", Det märks om inte annat på hennes blogg. Men i dag har hon inte sovit hela dagen, utan var med mig ut en liten runda. Bland annat till tippen och tömt lite skräp. Hon följde även med till en nyöppnad butik för robotgräsklippare. Jag har nu mätt upp gräsytan och det var bara 235 m² gräs. Lite väl liten tomt för en robotgräsklippare? Den får jag fundera på ett tag. Det blir ju inte klippt om man är på sjukhuset. Förra året var det lite jobigt på denna punkt. I annat fall skulle jag aldrig fundera på en sådan dyr lösning. Jag måste klippa ofta, för att kunna klippa med multiklippning, för jag har ingen stans att slänga gräset. På tippen får man ju numera inte mer än 15 besök/ år. Jag kan därmed inte klippa och samla upp gräset en gång i veckan plus alla andra besök som kan bli.
Jag har inte flaxat så mycket med helikoptrarna. Men det kommer fler dagar. Givetvis har jag varit ute på några turer.

8,7 km idag

Ökade dagens runda från tidigare 6 km till 8,7 km. Får hitta på en annan väg till motionsspåret så att det blir 9 km totalt. Det gick givetvis långsamt, men jag stannade inte i "mördarbacken".  En kanondag för att flyga helikopter på men han bara tre turer vid 10-tiden på förmiddagen. Sedan var det träning och bilåkning. Fram och tillbaka för att sedan sluta med kalas hos svärfar. Det blev god mat och tårta.

I går var det nog våren som fick snurr på oss. Förs var jag på soptippen efter att ha städat upp i trädgården och slängde ris. Sedan frågade frugan mig om vi skulle ut och gå. Efter att jag lyft upp hakan, så gick vi en runda och det var trevligt.

Efter 1/5 får man bara 15 besök/år på soptippen. För dom som har lägenhet är det begränsat till 7 besök. Blir det mer än 15 besök, så kostar varje extrabesök 250:-. Det har tidigare varit fritt hur många gånger man får åka dit. Jag brukar inte hyra kärra, utan kör flera vändor i stället. Det kommer ju inte att fungera nu. Kanske därför jag fick panik och åkte iväg till tippen innan maj :)

Progressiva glasögon = skräp

Jag har aldrig haft progressiva glasögon tidigare och köpte både terminalglasögon och för långt håll och båda progressiva. Jag har nu kämpat ett tag, men har gett upp. Var idag hos optikern och dom byter nu ut till vanligt glas. Det är billigare glas, men jag får inte tillbaka den extra kostnaden. Däremot så fick jag med ett par läsglasögon i stället. Så nu blir det tre par i stället för två. Blir att köpa en ryggsäck, ha ha. Jag fattar inte varför man inte kan göra glasögon som har ett brett seende men ändå att man kan ha olika styrkor. Nu är det bara skarp trådsmalt på det håll som glasögonen är gjorda för. Nåja, nu har jag försökt mej på progressiva glasögon men aldrig mer. Nu får man vänta tills glasögonen är klara igen.
Tänker på en gammal goding, vad blev det denna vecka då? Ett par tummevantar. Och när är dom färdiga då? Nästa vecka.....

Rebecca ska på bio idag och jag har hela helikoptrar, Ingen fot i kläm här inte :)

Min första autos

Vad är det kanske ni undrar?
I går tog jag med mig min stora helikopter som inte har fungerat på länge till Pitchup som säljer helikoptrar. Jag hade köpt en ny motor men inte fått igång den. Där löste dom mitt problem. I dag när jag skulle testa den, så tappade bladen farten i luften och jag fick då landa med kraften som blir kvar när man sänker ner den. Detta kallas på helikoptrar för autorotation. Man har bara en chans på sig att landa. Det gick bra. Jag kontrollerade helikoptern och märkte att skruvarna på en axel inte var fastskruvade tillräckligt. Det var ett tag sedan jag skruvade ihop den efter att ha bytt motor, så jag minns inte om jag hade missat detta. Jag hade ju tagit lås-lim på skruvarna. När jag testade igen så fungerade den riktigt. Lite spännande flygning med tanke på att det blåste kraftigt. Den behöver justeras lite, men får ta det när det inte blåser så mycket. Nu fungerar alla mina helikoptrar.

Såg en Kungsbacka-gam idag

I dag såg jag en Kungsbacka-gam. Eller det är så jag ibland kallar den. Det var en gång när jag och Rebecca åkte mellan Kungsbacka och Lindome, som jag pekade på två fåglar och frågade Rebecca om det är gamar som flyger där. Vi konstaterade efter kontroll i fågelboken att det var Hägrar, inte hägring, ha ha.

Jag såg hägern när jag var ute på min andra 6km-runda. Det var smart att vila i två dagar med ökning från 4,4 till 6 km. Det var rätt så disigt, så det var skönt att ha linser på mig när jag sprang.

Rebecca missade att ta tabletterna klockan 8 på morgonen, så det blir en extra lång "sovmorgon" idag. I går kväll var hon riktigt pigg efter "magförgiftningen" från förra helgen. Det tar ju lite tid att återhämta sig.

Annika sov över mellan torsdag/fredag. Jag visade henne ett enkelt sätt att stämma gitarren på. Hon fick låna min stämmapparat. Stämmer man bara mellan strängarna, så blir ju tonen lägre med tiden om man inte har absolut gehör. Hon kommer att köpa en billig Ukulele, som bara har fyra strängar för att testa på med. Detta är en del i hennes kurs.

RSS 2.0