Idag flög jag med båda helikoptrarna.

Detta betyder med andra ord att båda är hela. Det var ett tag sedan. Var ute efter jobbet och jagade dom sista myggen för i år med helikoptrarna. Fast att man fick skrapa rutan i morse, så lever dom rackarna fortfarande.
Sedan tog jag mig en löprunda, men det var ett måste pass, och jag ville igentligen inte. Nu laddar jag batterierna, både för helikoptrarna och mig.
Hoppas att jag får sova hela natten, för jag har beredskap och har jobbat i natt.

Dags att lämna Nordea?

Från hemsidan:
Förenklad inloggning
Vi beklagar att du inte kan använda förenklad inloggning. Var vänlig använd din kortläsare för inloggning med e-kod eller e-legitimation.

Det har varit för mycket problem med internetbanken för att vara OK.
Jag antar att Nordea tappar massor av kunder. Detta har hänt flera gånger och för inte så länge sedan var all användning på Internetbanken nere. Skitbank!

Cancer igen?

Rebecca fick idag svar på torsdagens röntgen (datortomografi). Det är något som växer i bröstkorgen och det finns några prickar i vänster lunga. Det var inte den lunga som var inblandad förra gången.
Vad händer nu? Dom väntar tills det har gått tre veckor från förra röntgen och tar en ny datortomografi för att se vad som händer. Därefter får vi besked om det verkligen är cancer som läkaren är rädd att det kan vara. Då blir det även besked om vad det blir för behandling.
Det är jobbigt när man slår på någon så underbar tjej som redan ligger ner. Jag försökte att jobba i eftermiddag, men det gick inte. Satt bara och stirrade rakt in i skärmen..
Tog mig en promenad, men jag hade behövt gå 100 mil för att må bra. Nu gäller det att komma över chocken och samla kraft igen. Rebecca var den som reagerade minst vid beskedet, hon orkar nog inte ta emot mer?


6 km löpning

Kändes bra när jag sprang idag, så jag ökade till 6 km. Behövde rensa hjärnan.
Ringde och grattade kusin två dagar för sent, så det blev en massa snack om ditt och datt.
I morgon blir det muck för Rebecca på strålningen. Då har hon avverkat 30 dagars strålning. Hoppas att hon kommer att piggna till efteråt, för hon har blivit riktigt trött den sista tiden. Förmodligen kommer vi att få reda på i morgon hur det blir med resten av behandlingen. Kanske blir det cellgifter i tablettform? Det vet vi ännu inte.
Det var en fin kväll, men jag han bara flyga en gång (7,5 minut), men det räcker för att hålla flygningen igång. Det var viktigare att få komma ut och springa.


Hur lyckas han med att skriva med bladen?

Kolla denna film. Riktigt nice.
http://www.youtube.com/watch?v=BRCs6hjccWA&feature=related

Hur gör han för att det skall bli en text? Snacka om att synka hastighet på bladen och blinkningar...

Lite helikopterträning kvar

http://www.youtube.com/watch?v=JWs649HZLas

He he, han är ju omänskligt bra. Jag har sett många klipp, men Kyle har verkligen full kontroll. Flera av momenten var helt nya för mig. Han lyckades blanda in flera moment i en rörelse. Helt otroligt.
Jag skulle var riktigt glad om/när jag kan flyga inverterat (uppochner).

Idag har Gunnel, Annika och jag varit och röstat. Då var det avklarat och vi har gjort våran plikt.

Det var riktigt segt att springa idag. Käner fortfarande av löpningen från torsdagen. EKG-test i fredags visade att jag har ett mycket bra och vältränat hjärta. Vaknade på fredagsmorgonen att det gjorde ont i bröstet på vänster sida, men det måste ha varit något annat.


5 Km löpning

Då var det dags att öka sträckan med 1 km. Det kändes bra. 29:40 på sträckan är helt ok för mig. Slapp även att springa i regn. Temperaturen på 13 grader var kanon. Trivs inte att springa när det är för varmt.

Vad mörkt det har blivit. En del löv börjar redan att falla av från träden. Det märks att hösten har kommit. Det är dock inte så kallt. Dags att börja tända lite värmeljus för mysfaktorn.

Träffade Annika i 5 minuter, hon vill att vi går tillsammans och röstar på söndag. Rebecca är fortfarande sjuk (utöver cancern) och blir därmed hemma hela veckan från skolan. Det är "bara" 4 dagars strålbehandling kvar. Hon får bita ihop och försöka orka med dom sista behandlingarna. Det har tagit hårt på henne och det märks. Kämpa på!

Kräftor efter löparrundan

Sprang en runda efter ösregn. Man kände verkligen att det fanns mer syre i luften. Efteråt njöt jag av tre stora kräftor. Riktigt smaskens att få tugga i sig dessa efter att sprungit och sedan duschat.
Det är inte varje dag som vardagen blir så lyxig. Rebecca och frugan hade ätit tidigare och det var snällt att lämna kvar till mig. I morgon skall äntligen den lilla blå bilen få komma till verkstaden. Jag var på OK och tvättade av den, eller rättare sagt biltvätten tvättade bilen. Tror annars att den inte har blivit tvättad någon gång under sommaren, men minnet är kort. Rebecca mår fortfarande inte bra och äter antibiotika eller nåt. Så det blev ingen strålning idag på grund av febern. I morgon har dom stängt på strålningen för underhåll, men detta var planerat.
Oj, dags att hälsa på John Blund igen. Natti!

Otäck mopedolycka

Alldeles nyss blev en moppedist påkörd i rondellen i Hede (vid Willys). Det var en röd Vespa och den unga personen såg smal ut (tjej?). Moped och den påkörda låg på asfalten i rondellen och bilen som kört på var också kvar i rondellen. Vi fick vända och köra runt och över den nya bron. Nu satt Rebecca intill mig, men man blir alltid beröd när det händer någon ungdom något. Det var flera på plats och jag kände mig överflödig och stannade inte kvar.
Hade varit nere i Halmstad och hämtat Rebecca, som inte ville åka tåg hela vägen hem, eftersom hon mådde dåligt. Vi körde av på norra avfarten för att det går fortare än att köra genom Kungsbacka, men inte denna gång.

Hur man förvirrar en idiot


4 km löpning

Ökade med 1 km idag. Det går långsamt att komma tillbaka, eller om jag inte tar det försiktigt blir det skador.

Ha ha, idag lurade jag myggen med att flyga tidigt. En liten pojke blev jätteglad när ha fick se mig flyga. Han har väntat i så många dagar. Misstänker att det är natti natti för honom när jag flygit sent bland myggen. Men, nu blev han glad och det glädjer mig. Får flyga lite tidigare någon mer kväll.
Skulle laga färdigt den stora idag, men det var besvärligare än jag förväntat mig. Fick ta fram borrmaskinen för att en skruv gått av och en axel fick jag såga av för att få ut den. Men, efter att sanpapprat bort graderna på axeln fick jag även bytt ut den. Helikoptern är inte klar, men jag behöver sova nu.

Natti natti


Moppe

Ha ha, nej inte jag, men Rebecca har varit ute och kört en sväng med sin moped. Det var riktigt länge sedan. Det är ju inga växlar på den, så det funkade bra. Jag jagade mygg som vanligt med min helikopter. Börjar lära mig att flyga länge med en hand. Måste ju jaga bort myggen. Jag hade mössa på mig som skydd mot myggen, men jag kände hur myggen störtlandade på mössan. Huu så stora dom är. Även blåsten struntade myggen i.
Var och hämtade dom sista reservdelarna till den stora helikopern idag, så nu skall det repareras färdigt.


MYGG

Fasen vad det har blivit mycket mygg. Var kom dom ifrån? Inte är det heller dom vanlig myggen som man bara blåser bort. Nä, dessa kommer verkligen med fart och sätter sig direkt. Detta höll på att få min helikopter att krascha igen., men jag klarade det. Till slut fick jag börja gå omkring för att få fri sikt i ansiktet. Jeans tät jacka och mössa hjälpte inte. Ansiktet och händerna var ju kvar. Kanske därför jag fick alla i ansiktet.
Annars skulle det ha varit en riktig mysig flygning med solnedgångs-ljus som belysning på helikoptern i helt vindstilla väder. Längtar till vintern, så myggen dör. Hmmm, flyga med vantar är inte heller så kul. Det bästa vädret nu är nog en vind på 2-3 m/s. Fast, dessa mygg kanske klarar detta? Mer vind.. måste laga min stora helikopter, så jag klarar mycket vind och slipper myggen.

3 km löpning

Den mjuka uppstarten fungerar fint. Det blev en liten ökning på dagens runda. Det är nu 4:e gången sedan förra söndagen. Tre gånger i veckan är det som jag kommer att fortsätta med. Jag vill inte starta förhäftigt. Jag vill ju skjuta upp döden, inte uppleva den.
Fint stilla väder. Nu skall helikoptern få komma ut lite. Får ta det lugnt nu så jag inte kraschar den enda hela helikoptern.
Även idag är Rebecca ute och får frisk luft. Kul att vädret tillåter detta. Tänk om man kunde få ut frugan med i den friska luften.

Nu flyger min KDS kanon

Äntligen flyger min KDS (loggan) fint igen. Fick hjälp av Pitchup, när jag hämtade ytterligare delar till min stora helikopter. Men, tyvärr så var även ett lager trasigt på den stora, så den gick inte att laga för flygning idag.
Rebecca och jag var ute och prommenerade runt omkring i Hede. Rebecca klarade av att gå hela den långa vägen och det glädjer mig. Vi hade rullstolen med för säkerhets skull, men den behövdes inte.
Vi har grillat och det kanske blir den sista gången för i år. Köttet var riktigt mört och fint.
Nu är jag mätt och trött, så det är dags att hälsa på John blund.

Lagat KDS-helikoptern, eller?

Skruvat ihop helikoptern (mellanstora) och gick ut för att testa. Den flög riktigt fint tyckte jag, men efter en stund så slutade den att svänga höger och det slutade med en krasch in i husväggen. Jag skulle bara testa, så jag hade för dåligt utrymme. Verkade som om det bara var masten som var skev, så jag bytte ut den. Efter att ha skruvat ett tag, så gick jag ut för att testa, men det visade sig att kugghjulet blev förstört vid kraschen. In igen och montera ner helikoptern och byta kugghjul. Äntligen ut och testa igen, men den har fortfarande styrproblem. Jag behöver hjälp av någon, så jag testar inte mer nu. Ser annars hel och fin ut.
Nu får jag ta och laga den stora helikoptern, men snart är det Dobido på TV, så det blir kanske inte idag. Fastnar nog framför TV:n.

Sprang igen

I går jobbade jag över, så det blev inget bloggande. Jag sprang 2,5 km idag. En svag ökning på 500 meter, men ändå en ökning. Det är tredje gången sedan i söndags, så än så länge fungerar det. Med denna mjuka start, så kommer det säkert att fungera bra. Även idag värmde jag upp med gräsklippning. I morgon blir det min lott att köra Rebecca till strålningen, då jag är ledig. Annika var på besök idag och det var trevligt. Hon och Rebecca var ute och röjde på Kungsmässans butiker.


RSS 2.0