Tiden går

Jag har jobbat tills klockan 00:30 på natten och har inte orkat lägga till något nytt inlägg. Det är mycket tankar som snurrar nu.. Nästa vecka skulle Rebecca fylla 19 år. Då kommer det hantverkare som ska titta på vårat kök för att byta ut. Det är 40 år gammalt, så det  är på tiden. Samma dag ska jag gå på kurs. Frågan är om jag klarar av att ta in information från kursen och besluta om det nya köket?
 
 

Reflexväst på

Nu börjar det bli mörkt när man springer och idag sprang jag med träningsbyxor. Tidigare har ju mina vita ben fungerat som reflexer. Blev 6,4 km i dagens regn. Längre vågade jag inte springa efter söndagens löpning. Fick så ont i vaderna i söndags, så jag vände redan vid 2 km och fick pina mig hem.
Det visade sig att den pinan inte var något att gnälla över. När jag fick reda på att dom hade hittat Nicklas kropp, var det som att vrida med en kniv i mitt trasiga hjärta.
 
Jag  fick för mig att tända ett ljus i söndags på den pir som Nicklas kläder hade hittats. Det var en pinsam tur, för vägen ner var bara plats för en bil och det var folk ute på gatan. Vet inte om det var familjen, släcktingar eller  grannar. När vi kom ner var det bara en trång plats så att det gick att vända bilen, men inte mycket mer. Ingen annan hade tänt något ljus, så vi åkte igen. Det visade sig sedan att dom hade tänt ljus på den brygga där dom funnit Nicklas, men var det är vet jag inte. Jag körde även ut till Onsala kyrka, men såg inga ljus där heller. Det slutade med att vi tände två ljus i minneslunden i Tölö. Ett för Rebecca och ett för Nicklas Hocker.
 

RIP Nicklas Hocker

 
Hittades i fjorden

Under söndagseftermiddagen kom beskedet att kroppen hade hittats.

– Han är identifierad som den försvunne, Nicklas. Det är räddningstjänsten som vi har fått beskedet från, säger Anna-Karin Ringdal, stationsbefäl i Kungsbacka.

Hon berättar att det är en privatperson som hittade kroppen i Kungsbackafjorden – och larmade.

******************************************

Faaan, vad meningslöst. Dom enda minnen jag har med Nicklas är ihop med Rebecca. Han var en trevlig och snäll kille vad jag tyckte när jag träffade honom. Han var snäll och spelade på Rebeccas begravning. Jag kunde inte hålla kvar tårarna när jag fick reda på att det var Nicklas dom hittat. Hoppas att Rebecca tar hand om honom.

 

Här är en bild när dom övar tillsammans inann Rebecca sjöng med på en låt när han uppträdde på en spelning i ett mindre sällskap.

Vila i fred. Sten Nicklas Christopher Hocker

Död person i vattnet utanför Onsala

Från GP

Räddningstjänsten i Storgöteborg larmades om en livlös kropp i vattnet. Väl framme kunde man med hjälp av Kustbevakningen lokalisera och få ut kroppen runt halvtretiden på eftermiddagen. Det har fortfarande inte genomförts någon undersökning av kroppen. Personen är inte identifierat och det är för tidigt att avgöra om personen har utsatts för brott.

**********************************

Finns ännu ingen koppling med Nicklas Hocker. Kan vara någon annan.

 


Ännu inget nytt om Nicklas Hocker

Skallgången idag gav inget resultat. Missing people Sweden kommer inte att ha någon skallgång på Lördag, som det är inplanerat. Däremot kommer en del att sammlas ändå. Från sidan:
***************************************
HALLAND, ONSALA - NICKLAS HOCKER
Ingen skallgång i MPS regi, men vi vill ändå informera om att det är några som valt att träffas imorgon LÖRDAG DEN 22 SEPTEMBER, KL 15.00 vid parkeringen, Presseskolan, Linnekullevägen 3, ONSALA för att fortsätta att söka efter Nicklas, som är försvunnen sedan natten till den 18 september.
Rekommenderad plats att söka är skogsområdena kring Onsala kyrka. Dessutom kommer det att gå ut en båt från Gottskär med några stycken som söker i Kungsbackafjorden.
 
******************************************
 I samband med skallgången under torsdagen gjorde en sökare i en av patrullerna ett fynd bestående av en snusdosa. Denna skall ha lämnats kvar på en markerad plats.

Tyvärr hittades inte den utmarkerade platsen vid återbesöket   under fredagens skallgång.

Vi behöver därför komma i kontakt med någon av de sökare som ingick i denna patrull som kan visa platsen för oss för närmare undersökning av de fynd som gjordes vid denna plats.

Vänligen kontakta MPS snarast på telefon 0709-12 12 55.
 

Inget nytt om Nicklas

Skallgången i går gav ingen ny information. Det kommer att vara en ny idag. Samling på samma plats och tid.
 

Underbar löparkväll

Behövde verkligen springa av mig idag och rensa tankarna. Först var jag i minneslunden och tände ett ljus för Rebecca. Sedan tog jag en löparrunda och det var underbart att bara låta tankarna gå. Helt plötsligt hade jag kommit 2 km på ett ögonblick. Jag fortsatte och skulle vända vid 3 km, men glömde av att vända där, men kom på det efter 200 meter. 6,4 km idag och 6 km i tisdags.
Skönt att man har kommit igång att springa så att sådana här dagar finns.
Hoppas verkligen att Nicklas fortfarande är vid liv.
 

Ny skallgång för Nicklas

SKALLGÅNG ONSALA: Hjälp oss hitta Nicklas!
Samling: idag torsdag 20/9 kl 16:00- ca 21.00
Parkeringen Presseskolan, Linnekullevägen 3, ONSALA
Karta: http://kartor.eniro.se/m/9HRIc
(samma som igår)

...
Åldersgräns 18 år.

Kontaktperson Jessicka Kangasniemi, 073 – 542 24 41

TIPS:
Kängor eller stövlar är att föredra samt oömma kläder. Ha gärna med vattenflaska, frukt, choklad eller liknande för att kunna äta något under skallgången. För er som vill vara med hela dagen är det viktigt att ni har matsäck med er.

Myggmedel är att rekommendera. Hundar får deltaga, men om möjligt så lämna dom hemma då det finns allergiska och hundrädda personer som deltar.

Vi har reflexvästar och ficklampor.

Personer som har vana av att leda grupper och lokalkännedom får gärna komma 30 minter tidigare och anmäla sig som patrulledare eller gruppledare.
 
********************************************************
 
Nicklas Hocker var enbart klädd i svarta jeans när han försvann, de gula byxor som tidigare nämnts har hittats hemma. Plånboken fanns kvar hemma och längst ut på piren vid Pilvägen har man hittat resten av hans kläder och mobiltelefonen.
 

Uppdatering Nicklas Hocker

Från missing people:
 
Uppdatering, vi har nu avslutat kvällens skallgång i Onsala efter Nicklas där närmare 100 personer var med och sökte av ett stort område i anslutning till bostaden. Vi har också haft dykare ute under kvällen. Tyvärr utan resultat. Mps ledningsgrupp kommer nu att tillsammans med polisen gå igenom sökområden etc. Information om nästa skallgång kommer i morgon innan 10.00 här på Facebook. Stort tack till alla er som varit med idag och er som delat och spridit informationen , speciellt tack till killarna som åkt med båt hela dagen och letat.
 
*************************
Ryckten:
Tydligen har mobil, tröja och skor hittats vid vattnet, samt en väska med sten i vattnet, men är inte bekräftat.
 

Nicklas Hocker är försvunnen!

Jag har inte så mycket information, så jag klistrar in information från Missing People.
 
*******************************
HALLAND, ONSALA: 20-årige Nicklas Hocker är försvunnen!
Nicklas försvann från sitt hem på Onsala Pilväg någon gång under natten mellan 17-18 September.

Nicklas är 185 cm, kort mörkblont hår, blå ögon, normal kroppsbyggnad. Troligen gula ...
jeans. Han har inte mobil eller plånbok med sig. Han har enl anhöriga varit nedstämd en tid.

Polis, räddningstjänst och sjöräddningssällskapet har sökt under dagen utan resultat och nu ber vi och de anhöriga om hjälp att dela och sprida så Nicklas kan bli återfunnen.

Har du sett Nicklas? Kontakta polisen på 114 14.
*********************
 
En helt underbar kille som jag bara träffat ett fåtal gånger. Han var snäll och ställde upp och spelade på Rebeccas begravning.
Hoppas att han återfinns snart. Har lite svårt att koncentrera mig nu.
 

Tempovila i träningen

Vet inte hur mycket baskelusker jag har i kroppen från frugans förkyldning. Jag beslutade att ta det lite lugnare i dagens träning, men faktum var att jag inte kom i gång lika bra när jag sprang. Dessutom fick jag ont i vadmusklerna efter ett tag. Vände redan vid 2,5 km, så rundan blev bara 5 km. Fick även stanna och stretcha vaderna för att kunna springa hela vägen. Ändå var jag nöjd med träningen. Man ska alltid lyssna på kroppen och låta den bestämma. Inte känslorna innan man springer, men när man väl kommit en bit så märker man om man behöver ta det lugnare eller ibland tvärt om. Det blev ju två rundor på 7 km och dagens 5 km för denna vecka.
 
Sedan var vi hos svärföräldrarna och åt god mat. Det var trevligt att få träffa alla på den sidan. Var ett tag sedan.
 
Blåsten har gjort att jag inte har flugit på hela veckan. Det märks att det börjar bli höst.
 

ICA Självscanning

Ha ha, man är tror att man är en IT-nörd tills man kommer i ett läge då man inte fattar något. En fredag då det är som mest folk och stress skapade jag förutsättningar för självscanning. Det var hur mycket folk som helst när jag skrev på tre papper. Sedan fick jag en kort genomgång hur det fungerar. Ha, hur svårt kan det va? Jag klev in i affären och började scanna varor och det var ju hur enkelt som helst. När jag var klar kom jag till stationen. Hmm, hur gör man här? Jag förstog att man skulle sätta i scannern i en ledig plats, men det gick inte att få ner den. Till slut så verkade det som om alla platser inte var igång och därför låsta. Jag såg till att det var en ledig betalplats och skulle sätta ner min scanner när en stressad kärring smet imellan. hmm, är det så här det fungerar. Näväl, jag satte ner min scanner och gick fram till betalstationen och hittade inte något ställe att dra kortet. Jag letade nog i flera minuter innan jag såg att det kanske var en springa till höger. Jo, det fungerade. Nu satte jag in mitt kort för betalning, men så var det pantkvittorna... hittade att det lyste rött på apparaten och blev glad på hur smart jag kan vara, men då kom det upp ett error. Till slut fick jag tag på en stressad personal och fick reda på att jag skulle stoppa in kvittorna i en springa på en låda längre ner. Nu kunde ja äntligen betala.
 
Ja, vad säger man? Nu är jag uppdaterad för verkligheten och har en mycket mer förståelse för de trögfattade som inte kan hantera datorer. Eller jag :)
 

7 km

Lite segt, efter att i söndags, för första gången sedan Göteborgsvarvet, sprungit upp till Fors. Det märks att musklerna har fått vila för länge. Idag sprang jag även in en bit på Fors-rundan, men vände när jag var uppe i 3,5 km. Det är lite mer kuperat i spåret så jag var mör i vadmusklerna på väg hem.
 
För den som vill börja träna, men har för stor vikt, så promenera tre gånger i veckan. Öka tiden tills du är uppe i 45 minuter och håll på tills vikten gått ner (10-40 veckor beroende på vikt och matintag).
Börja sedan med att småspring korta bitar. Det ska ta 10 veckor innan man är uppe i 5 km löpning. Finns schema för detta på nätet för den som söker. Detta gjorde jag i 38 års ålder och 97 kg utan muskler. Jag började i Januari med promenader och bantning (mindre portioner) och sprang göteborgsvarvet året därpå under 2 timmar. Visst går det.
 

Mössa på

... när jag sprang i kvällens regn. Det märks att det börjar bli kallare. Då har jag klarat av tisdagens och torsdagens träning på 6,2 km. Blir på söndag nästa gång jag springer eftersom jag är upptagen på lördag. Det brukar bli söndagar. Det kommer troligen bli tre dagar i vecka under hela hösten. Då kan jag sakta öka träningen utan att bli trött på det. Jag springer ju bara för att må bra, och inte för att tävla.
Det är tur att man hunnit anmäla sig till Göteborgsvarvet, för anmälningen stänger vilken timme som helst. Dom skulle stänga vid 60000, men det var ca:59700 anmälda idag vid eftermiddagen. Dom ökar till 62000 innan dom lägger locket på, så sista dagen blir troligen i morgon för den som inte har anmält sig.
 

ViSomMist träff

Visommist = grupp med föräldrar som mista barn i cancer. Annordnas av Barncancerföreningen.
I helgen har vi sovit över i Lisebergbyn på B&B. Lördagen gav oss fint väder och vi promenerade upp till Delsjön. Det var ca: 2 km och med upp menar jag upp :) Dom modiga badade och vi åt våran lunch där (blev uppkörd med bil). Senare spelade vi äventyrsgolf. Lite som minigolf, fast mer som golf i miniformat. Har aldrig provat på det tidigare, men det var jättekul. Sedan åt vi grillat och hade det mysigt.
 
Senare i dag när vi hade kommit hem satt vi framför TV:n och tittade på Finnkampen. Både jag och Gunnel somnade snabbt. Tog sedan en löparrunda och vilken träningsverk jag hade efter promenaden i går, men lyckades springa run 6,2 km.
 
I morgon ska jag koppla av då jag är ledig :)
 

RSS 2.0